Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 18 /12:10

Vėl juda traukiniai Vilnius–Klaipėda ir Vilnius–Kaunas: buvo atšaukę 17 reisų, vežė autobusais

Dėl išvakarėse nutikusio susidūrimo su traktoriumi buvo sustabdytas traukinių eismas ruožuose Vilnius–Klaipėda–Vilnius ir Vilnius–Kaunas–Vilnius. Po vidurdienio pranešama apie eismo atnaujinimą.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Nuotrauka iš keleivės „Facebook“ profilio

Pradedamas atnaujinti traukinių eismas ruožuose Vilnius–Klaipėda–Vilnius ir Vilnius–Kaunas–Vilnius, operatyviai informuoja „Lietuvos geležinkelių“ atstovai. Pašalinus dalį incidento padarinių, penktadienio vidurdienį pradedamas atnaujinti maršrutų Vilnius–Klaipėda–Vilnius ir Vilnius–Kaunas–Vilnius eismas – vienu keliu pradeda važiuoti pirmieji traukiniai. Kitame kelyje ir toliau dirba gausios specialistų pajėgos, todėl juo eismas nevyksta.

Dėl riboto pralaidumo dar galimi vėlavimai apie valandą ir daugiau.

Dėl riboto eismo pralaidumo ruože galimi visų traukinių Vilnius–Klaipėda–Vilnius ir Vilnius–Kaunas–Vilnius vėlavimai apie valandą ir daugiau. Teigiama, kad naujausią informaciją apie traukinių eismą galima rasti keleivių vežimo bendrovės „LTG Link“ puslapyje www.ltglink.lt bei mobiliojoje programėlėje.

Incidentas ketvirtadienio vakarą

Kaip skelbta anksčiau, ketvirtadienio vakarą atkarpoje Vievis–Žąsliai krovininis traukinys susidūrė su specialiąja technika, skirta geležinkelio remonto darbams. Įvykio metu žmonės nenukentėjo. Avarijos metu pažeistas vieno kelio kontaktinis tinklas ir kito kelio gabaritas, todėl visiškai sustabdytas traukinių eismas maršrutais Vilnius–Kaunas–Vilnius bei Vilnius–Klaipėda–Vilnius, penktadienį pranešė „Lietuvos geležinkelių“ atstovai.

„Šiuo metu šalinami avarijos padariniai ir keičiama kontaktinio tinklo atrama. Avarijos vietoje dirba gausios specialistų pajėgos, dedamos maksimalios pastangos, kad traukinių eismas būtų kuo greičiau atstatytas“, – pažymima pranešime.

Atšaukti 17 traukinių reisai, keleivių pervežimai vykdomi autobusais. Galimas pastarųjų vėlavimas.

Tikimasi, kad tai pavyks padaryti penktadienio popietę.

Feisbuke – keleivių kritika

Šiuo metu yra atšaukta 17 traukinių reisų, keleivių pervežimai vykdomi autobusais. Galimas autobusų išvykimo/atvykimo vėlavimas.

Vežėjų atstovai atsiprašo klientų už nepatogumus.

Tačiau tuo pačiu dalis klientų jau spėjo pasidalyti savo nusivylimu ir kritika socialiniuose tinkluose.

„50 min. iki traukinio nusiperku bilietą. Ateinu 10 min. iki traukinio. Vaizdas nuotraukoje. Visi traukiniai tamsūs, žmonės laukia. Garsiakalbiai tyli, informacinės lentos rodo, kad traukinys išvyks kaip priklauso“, – operatyvios reakcijos trūkumu socialiniame tinkle pasipiktino keleivė Ligita.

Visa krūva žmonių vis dar stovi ir laukia, nes žino tik tie keli, kurie paskambino ir kažką sužinojo.

Ji papasakojo skambinusi geležinkelių nurodytais kontaktais.

„Visi konsultantai užimti, galiausiai pavyko. Balsas ragelyje „oi, žinokit, gedimas, nebus traukinio“. Tai o bilietą tai pardavė. Tai sako, atsiųskit bilietą, pinigus grąžinsim, dar sako veš autobusai, bet bus dviejų valandų vėlavimas.

Atvaizdas iš „Litrail“ svetainės/Penktadienį svetainėje www.litrail.lt naujienų ir svarbių pranešimų rubrikose informacijos apie pastarąjį incidentą dar nebuvo.
Atvaizdas iš „Litrail“ svetainės/Penktadienį svetainėje www.litrail.lt naujienų ir svarbių pranešimų rubrikose informacijos apie pastarąjį incidentą dar nebuvo.

Visa krūva žmonių vis dar stovi ir laukia, nes žino tik tie keli, kurie paskambino ir kažką sužinojo. Tuo metu, kai traukinys turi išvykti, įsijungia garsiakalbis su informatyvia žinute „X traukinys atšauktas“.

Kokie 50 žmonių tik iš Kauno suplanavę dieną kitaip, visiems skambina, kad vėluos, ieško variantų, kaip čia dabar ir ką daryti. Dalis spėjo į autobusą, bet jis pilnas ir žmonės, kurie dažniausiai įlipa kitose stotelėse, vėluos šiandien, nes šis autobusas pilnas traukinio keleivių“, – rašė moteris.

Beje, tiek Vilniaus apskrities policijos, tiek Kauno apskrities policijos Komunikacijos poskyriuose 15min sužinojo, kad apie išvakarių incidentą geležinkelyje pareigūnams nebuvo pranešta ir jokios policininkų pagalbos neprašyta. Bendrojo pagalbos centro turimais pirminiais duomenimis, apie šį įvykį skubios pagalbos numeriu 112 taip pat nebuvo pranešta, jokių spec. tarnybų paslaugų geležinkelininkai neprašė.

„Gal bėgius užsnigo“, – nutarė pašmaikštauti Justas J.

„Net jeigu ir taip, informuokit klientus, garsiakalbiai, sms (visiems turintiems nuolatinius bilietus bent jau), iškabos, darbuotojas prie traukinio, bilietų nepardavimas ir informacija interneto svetainėje. Nė vieno iš šių galimų būdų nebuvo“, – replikos autoriui suskubo atsakyti pirminio įrašo autorė Ligita.

Ėmėsi nuodugnaus tyrimo

„Lietuvos geležinkelių“ grupės įmonė „LTG Infra“ pradėjo tyrimą, kurio metu bus patikslintos įvykio aplinkybės bei nustatytos jo priežastys.

Informaciją apie traukinių eismą galima rasti keleivių vežimo bendrovės „LTG Link“ puslapyje www.ltglink.lt bei mobiliojoje programėlėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius