-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TIR knygelių balandį išduota mažiau nei kovą

Nors pastaruosius porą mėnesių buvo stebimos palaipsniui augančios TIR išdavimo apimtys, tačiau balandis parodė, kad tendencijos vėl linkusios stabtelėti: per š. m. balandžio mėn. buvo išduotos 8062 knygelės, o tai – maždaug 1,5 proc. mažiau nei kovo mėnesį, kai vežėjai įsigijo 8198 knygeles.
Medininkuose – vilkikų eilės
Vilkikai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 „Linava“

Vis dėlto, šis pokytis nėra ženklus, ir apžvelgus situaciją nuo 2015 m. pradžios, balandžio mėnesio statistika vis dar išlieka gausesnė nei vasarį (7223 TIR knygelės) arba sausį (6728 TIR knygelės).

Vis dėlto šis rezultatas gerokai prastesnis nei prieš metus, kuomet buvo išduotos 14596 TIR knygelės – t. y., 45 proc. daugiau nei šių metų balandį. Tai atitinka viso pirmojo 2015 m. ketvirčio tendenciją, nes per pirmuosius tris šių metų mėnesius taip pat buvo išduota 45 proc. mažiau TIR knygelių nei pernai tuo pat metu.

Analizuojant duomenis pagal tai, kaip TIR knygelių poreikis pasiskirstė įvairiuose Lietuvos miestuose, įdomu pastebėti, kad, lyginant su 2014 m., šių metų balandį buvo aktyvesni TIR sistemos naudotojai, priklausantys Klaipėdos regionui.

2014 m. po Vilniaus, kuriame buvo išduota daugiausia TIR knygelių, antroje vietoje buvo Šiaulių, o trečioje – Klaipėdos regiono vežėjai. Šių metų balandį Klaipėdos duomenys gerokai aplenkė Šiaulius – Klaipėdos regiono vežėjai įsigijo 1320, o Šiaulių regione buvo išduotos 883 knygelės.

„Kaip matome, du mėnesius trukęs augimas sustojo. Situacija išlieka nestabili, ir apie atsigavimą kalbėti sunku. Taigi vežėjai ir toliau gyvena šia diena, telieka tikėtis geresnių laikų“, – viliasi asociacijos „Linava“ generalinis sekretorius Vidmantas Adomaitis.

linava.lt nuotr./Vidmantas Adomaitis
linava.lt nuotr./Vidmantas Adomaitis

TIR knygelių išdavimas Lietuvoje ženkliai sumažėjo praėjusių metų vasarą po to, kai Rusija, atsakydama į Europos Sąjungos sankcijas, nutarė uždrausti maisto produktų importą iš ES šalių.

TIR knygelių išdavimo apimtis neigiamai paveikė ir praėjusių metų lapkritį pradėta taikyti sunkiasvorių transporto priemonių su lietuviškais registracijos numeriais detali patikra, todėl nemažai užsakovų lietuvių vežėjams atšaukė užsakymus ir rinkosi kitų šalių transporto įmones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius