Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Toyota“ pelnas sumažėjo pirmą kartą per penkerius metus

Japonijos automobilių gamybos milžinė „Toyota“ trečiadienį pareiškė, kad jos metinis grynasis pelnas sumažėjo pirmą kartą per penkerius metus, ir netikėtai įspėjo, kad ateityje pelnas toliau mažės, visų pirma dėl stipresnės jenos.
„Toyota Proace”
„Toyota Proace” / Toyota nuotr.

Įmonės grynasis pelnas kovo 31 dieną pasibaigusiais finansiniais metais sumažėjo 21 proc. – nuo rekordinių 2,31 trln. jenų metais anksčiau iki 1,83 trln. jenų (16 mlrd. JAV dolerių).

Šiek tiek sumažėjo ir įplaukos – iki 27,6 trln. jenų.

Didžiausios pasaulyje pagal pardavimus automobilių gamintojos titulą pernai „Volkswagen“ užleidusi „Toyota“ prognozuoja, kad šiais finansiniais metais jos grynasis pelnas sudarys 1,5 trln. jenų, nors rinkoje tikimasi maždaug 1,9 trln. jenų rezultato.

Įmonės transporto priemonių pardavimai praėjusiais finansiniais metais paūgėjo nuo 10,19 mln. vienetų metais anksčiau iki 10,25 mln. vienetų.

Pardavimai svarbioje Šiaurės Amerikos rinkoje per metus nepakito, tačiau padidėjo pardavimai Europoje, Japonijoje ir likusioje Azijos regiono dalyje. O Centrinėje ir Lotynų Amerikoje, Afrikoje ir Artimuosiuose Rytuose „Toyota“ automobilių paklausa sumažėjo.

Pastaraisiais metais stebėtas jenos kurso smukimas buvo palankus Japonijos eksportuotojams, įskaitant stambius automobilių gamintojus, tokius kaip „ Toyota“ ar „Nissan“.

Tačiau per paskutinius finansinius metus jena pastebimai pabrango. Jenos kurso kilimą ypač paskatino Didžiosios Britanijos referendume netikėtai priimtas sprendimas pasitraukti iš Europos Sąjungos (ES), dėl kurio padidėjo saugesnio turto – o prie tokio priskiriama ir Japonijos valiuta – paklausa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius