-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Uber“ nuostoliai viršijo 1 mlrd. JAV dolerių

Pavėžėjimo paslaugų milžinei „Uber“ siekiant diversifikuoti veiklą ir investuojant į bendro naudojimosi dviračiais ir motoroleriais, krovinių gabenimo bei maisto pristatymo paslaugas, bendrovės grynieji nuostoliai praėjusį ketvirtį viršijo 1 mlrd. JAV dolerių.
„Uber“
„Uber“ / „Scanpix“ nuotr.

Nors „Uber“ yra privati bendrovė, ji ėmė skelbti ketvirčio veiklos rezultatus, rengdamasi kitąmet numatomam debiutui biržoje, kurio yra nekantriai laukiama.

Bendrovės paskelbti duomenys parodė, kad „Uber“ ketvirčio nuostoliai sudarė 1,1 mlrd. JAV dolerių, o įplaukos padidėjo iki 3 mlrd. JAV dolerių.

„Mūsų dydžio ir pasaulinio masto verslui ketvirtis ir vėl buvo sėkmingas“, – pareiškė „Uber“ finansų direktorius Nelsonas Chai.

„Rengdamiesi pradiniam viešam akcijų platinimui (IPO) ir tolimesnei ateičiai, investuojame į būsimą augimą visoje mūsų platformoje, įskaitant maisto pristatymą, krovinių gabenimą, elektrinius dviračius ir motorolerius, taip pat didelį potencialą turinčiose Indijos ir Artimųjų Rytų rinkose“, – pridūrė jis.

Ketvirčiu anksčiau „Uber“ nuostoliai sudarė 891 mln. JAV dolerių, o grynosios įplaukos – 2,8 mlrd. JAV dolerių.

Praėjusį mėnesį informuoti šaltiniai pranešė, jog „Uber“ tikisi, kad per IPO 2019 metais, kuris, kaip manoma, bus didžiausias technologijų sektoriaus istorijoje, ji bus įvertinta daugiau kaip 100 mlrd. JAV dolerių.

Tačiau pati „Uber“ savo IPO planų nekomentuoja.

Pagal investicijų susitarimą su Japonijos „SoftBank“, debiutuoti biržoje „Uber“ turi iki 2019 metų pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius