Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos tarnyboms jau neramu dėl 60 tūkstančių automobilių su lietuviškais numeriais

Ukrainoje šiuo metu važinėja beveik 60 tūkstančių automobilių su lietuviškais registracijos numeriais, o 44,6 tūkst. iš jų yra laikino buvimo režime, rašo ukrainiečių naujienų portalas „Unian“. Ukrainos tarnybos paprašė Lietuvos suteikti daugiau informacijos apie šiuos automobilius.
Automobilių numeriai
Automobilių numeriai / VĮ REGITRA nuotr.

Kaip rašo „Unian“, į Lietuvos muitinę kreipėsi Ukrainos mokesčių tarnyba, nes pradėtas tyrimas dėl laikinojo automobilių įvežimo ir buvimo Ukrainoje.

Muitinės departamento Komunikacijos skyriaus vadovas Vitas Volungevičius 15min patvirtino, kad Ukrainos valstybinė fiskalinė tarnyba 2017 m. rugsėjo mėnesį raštu kreipėsi į Lietuvos muitinę ir informavo, kad vykdo tyrimą dėl Ukrainos teritorijoje esančių kelių dešimčių tūkstančių transporto priemonių, registruotų Lietuvoje, teisėtumo.

Ukrainiečiai paprašė padėti dėl „Regitros“, kuri kaupia duomenis apie lietuviškos registracijos automobilius.

2017 m. spalio mėnesį Muitinės departamentas Ukrainos tarnybai pateikė informaciją. Abiejų šalių tarnybos nusprendė bendradarbiauti, kalbama ir apie bendros programinės įrangos kūrimą.

V.Volungevičius paaiškino, kad Ukrainos pusei pateikė „Regitros“ kontaktus ir nuorodas interneto svetainėje, pagal kurias gali būti nustatomas leidžiamas ar neleidžiamas Lietuvoje registruotos transporto priemonės dalyvavimas viešajame eisme.

Anksčiau „Unian“ rašė, kad spalio pradžioje automobilių su užsienio registracija savininkai Ukrainoje surengė protesto akciją Kijevo centre, reikalaudami palengvinti tokių automobilių naudojimo sąlygas, jie taip pat prašė Ukrainoje įsteigti ir „Regitros“ filialą, nes dabar ukrainiečiai techninei patikrai turi važiuoti į Lietuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius