Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uzbekijos valdžia leido nacionalinei skrydžių bendrovei skraidinti pigiau savikainos

Uzbekijos prezidentas Šavkatas Mirzijajevas leido monopolinei nacionalinei skrydžių bendrovei „Ozbekiston Havo Yollari“ („Uzbekistan Airways“) keleivius tarptautiniais maršrutais skraidinti pigiau savikainos. Pasak vietos žiniasklaidos, toks sprendimas priimtas siekiant užtikrinti nacionalinio oro vežėjo konkurencingumą bei skatinti išvažiuojamąjį turizmą.
Lėktuve
Lėktuve / 123rf.com

„Uzbekistan Airways“ iš kelių šalies miestų skraidina į 23 valstybes.

Š.Mirzijajevas nurodė Finansų ministerijai per du mėnesius šalies oro vežėjui pritaikyti mokesčių nuolaidas, atitinkančias jo išlaidas bilietų pardavimui pigiau savikainos.

Nuostolingai veikianti valstybinė „Uzbekistan Airways“ ir taip yra prasiskolinusi valstybės iždui. Įmonė ne kartą sulaukė šalies valdžios priekaištų dėl nesugebėjimo dirbti rinkos sąlygomis, taip pat dėl bilietų kainų, kurios laikomos per didelėmis.

„Uzbekistan Airways“ lėktuvų parką sudaro 30 vakarietiškų oro lainerių, iš 11 – „Boeing“ (vienas „Boeing-787-800 Dreamliner“), 13 – „Airbus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius