Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Paukštė: koronavirusas gali paveikti konteinerių ir ro-ro krovą

Pasaulyje plintantis koronavirusas ir dėl jo sutrikęs krovinių judėjimas  gali paveikti konteinerių ir ro-ro krovą Klaipėdos uoste, tačiau apie konkretų krizės poveikį uostui bus galima kalbėti antrąjį ketvirtį, sako laikinasis uosto vadovas. 
Vidmantas Paukštė
Vidmantas Paukštė / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Vidmanto Paukštės teigimu, krova per metus – kovą, palyginti su praėjusių metų kovu, išliko stabili, tačiau tikslesni duomenys bus aiškūs kitą savaitę.

„Tikrai šiuo metu nėra kritimo, jei kalbėt apie kovo mėnesį. Visiškai aiški situacija bus po savaitės, bet drastiškų pokyčių nėra“, – BNS sakė V.Paukštė.

Preliminariais duomenimis, kovo mėnesio krova sieks apie 4,2 mln. tonų – tiek pat, kiek ir pernai.

Pasak uosto vadovo, bendrą ekonomikos nuosmukį dėl viruso pirmiausia turėtų pajusti konteinerių ir ro-ro krova – šiais laivais vežama daugiausia vartojimo prekių, ypač daug jų iš Kinijos, tačiau tai pasimatys antrąjį ketvirtį.

„Gali būti mažėjimas, bet nenorėčiau spėlioti. (...) Paprastai tokios krizės atsiliepia plataus vartojimo prekėms, tai ro-ro ir konteineriais, nes jos gabenamos iš Kinijos, o visa tai buvo sutrikę“, – sakė V.Paukštė.

Žaliavų – naftos produktų, grūdų ir trąšų – krova kol kas vyksta, tiek jų eksportas, tiek importas nėra sustoję, sakė uosto vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius