Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vairuotojų Klaipėdoje laukia išbandymas – užveriamas Pilies tiltas

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Klaipėdoje uždaromas Pilies tiltas. Vairuotojai raginami apsiginkluoti kantrybe ir pakentėti spūstyse Mokyklos gatve arba persėsti į viešąjį transportą.
Dar šiemet prasidės Pilies tilto remonto darbai.
Klaipėdiečiai piktinasi, kad uždarius remontui Pilies tiltą, Biržos tiltas ir toliau bus atviras tik viešajam transportui. Didysis srautas bus nukreiptas į Mokyklos gatvę. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Pilies tiltas per Danę jau seniai pripažintas esantis avarinės būklės. Valdininkai nusprendė nebedelsti ir pradėti remonto darbus. Kol kas suremontuotos prieigos prie tilto, jau šį savaitgalį norima pradėti ir paties tilto remontą. 

„Nepatogumų bus, jų neišvengsime. Todėl būtų gerai, kad apie remontą žinotų kiekvienas ir iš anksto susiplanuotų savo keliones“, - teigė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Michailovas. 

Pilies tiltas bus užvertas iki metų pabaigos. Didysis transporto srautas bus nukreiptas Mokyklos gatve. Tuo tarpu Biržos tiltas ir toliau bus atviras tik viešajam transportui bei senamiesčio gyventojams. Išimtis padaryta ir neįgaliesiems, taksistams bei motociklininkams.

Toks sprendimas susilaukė klaipėdiečių kritikos – baiminamasi, kad Mokyklos gatvės viadukas, net ir priskyrus papildomą juostą, taps trikdžiu sklandžiam eismui per Klaipėdą. 

„Aišku, mes nesakome, kad tokia taisyklė bus dogma. Stebėsime, kokia bus situacija. Galbūt teks įvesti korekcijų“, - pripažino A.Michailovas. 

Pokyčiai numatyti ir viešajame transporte. Kai kurie maršrutai, kaip 9 ir 13, bus pakoreguoti. „Situacija kiek neramina – buvome pasiekę puikius rezultatus, autobusai atvažiuodavo kone tiksliai pagal grafiką, nuokrypiai buvo nedideli. Ne piko metu tik 5 proc. autobusų pora minučių vėluodavo, piko metu – 12 proc. Šie rezultatai yra geri“, - teigė „Klaipėdos keleivinio transporto“ vadovas Gintaras Neniškis. 

Skaičiuota, kad piko metu Biržos tiltu autobusais pervežama apie 8 tūkst. keleivių. Atvėrus eismą kitam transportui, baiminamasi, kad viešojo transporto vairuotojams bus sunkiau laikytis grafiko. 

Pėstiesiems taip pat teks pakentėti – laikinas medinis tiltas per Danę turėtų būti pastatytas tik balandį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius