Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ventspilio uosto krovos bendrovės reikalauja iš vyriausybės 8,3 mln. eurų dėl atmesto „Nord Stream 2“ pasiūlymo

Dvi Ventspilio uoste veikiančios krovos bendrovės – „Noord Natie Ventspils Terminals“ ir „Baltijas ekspresis“ – reikalauja, kad Latvijos vyriausybė išmokėtų joms 8,3 mln. eurų kompensaciją dėl atmesto pasiūlymo prisidėti prie Baltijos jūrą kertančio Rusijos eksporto dujotiekio plėtros projekto „Nord Stream 2“.
Nord Stream
Nord Stream / Scanpix / Postimees.ee
Temos: 2 Gazprom Ventspilis

Atitinkamo turinio pareiškimą bendrovės adresavo Latvijos premjerui Mariui Kučinskiui.

„Noord Natie Ventspils Terminals“ reikalaujamų kompensacijų dėl negautų verslo įplaukų suma siekia 5,7 mln. eurų, „Baltijas ekspresis“ – 2,6 mln. eurų.

„Šis projektas pusantrų metų būtų užtikrinęs papildomas verslo pajamas, skatinęs technologinę plėtrą bei suteikęs neįkainuojamos patirties. Mūsų dalyvavimui buvo pritarta „Nord Stream“ centrinėje būstinėje Šveicarijoje, kur laukta palankaus Latvijos vyriausybės sprendimo“, – pareiškė „Noord Natie Ventspils Terminals“ valdybos narys Aivaras Gobinis.

Jo žodžiais, vyriausybei pareikalavus, šios pretenzijos būtų išaiškintos argumentuotai ir pagrįstos dokumentais.

Kaip BNS skelbė, Ventspilio uostas ir šios dvi bendrovės iš su „Gazprom“ susijusių įmonių buvo sulaukusios siūlymo prisidėti prie „Nord Stream 2“ projekto įgyvendinimo. Siūlytos 14 mln. eurų vertės investicijos papildomai septynių hektarų ploto aikštelei vamzdžiams sandėliuoti, kuri vėliau būtų atitekusi uostui.

Latvijos vyriausybė, sulaukusi Gynybos ir Aplinkos apsaugos ir regionų plėtros ministerijų išvadų dėl šio pasiūlymo, nusprendė, kad tai keltų grėsmę Latvijos nacionaliniam saugumui, jį blokavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius