Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Verslininkai vis dažniau ieško išperkamosios nuomos alternatyvų

Automobilių veiklos nuomos paslauga Lietuvoje teikiama jau ne vienerius metus, kasmet ją atranda ir išbando vis daugiau įmonių bei organizacijų. Nors patikėti turimo automobilių parko priežiūrą specialistams iš išorės dar nėra visai įprasta lietuviams, tačiau „Avis Lietuva“ pastebi, kad paslaugos populiarumas kasmet nuosekliai auga. Aktyviau ja ėmė naudotis lietuviško kapitalo bendrovės, nors anksčiau paslauga kur kas populiaresnė buvo tarp užsienio bendrovių padalinių, veikiančių Lietuvoje.
Kelionė iš Vilniaus į Ženevą su „Peugeot 3008“
Automobilių nuoma / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Nuoma Automobilis

Augo pastebimai

Tokį apibendrinimą galime daryti vertindami naujų automobilių, skirtų veiklos nuomai, skaičių. Palyginti su 2015 m., 2016-aisiais veiklos nuomai skirtų automobilių skaičius išaugo 15 proc. Nors naujų sandorių nepadaugėjo, itin augo esamų klientų poreikiai. Mūsų nuomos paslaugų portfelio augimas vertinamas atsižvelgiant į klientus, turinčius 5–15 automobilių“, – analizuodama 2016 m. tendencijas sako tarptautinės automobilių veiklos nuomos ir automobilių nuomos įmonės „AVIS Lietuva“ regiono pardavimų ir rinkodaros vadovė Laura Tomkevičienė.

Specialistės teigimu, šiemet sparčiausias automobilių veiklos nuomos paslaugos augimas prognozuojamas tarp didmeninės ir mažmeninės prekybos bei gamybos įmonių. Pasak jos, naujų automobilių įsigijimas turėtų likti panašiame lygyje, tačiau prognozuojama, kad įmonės įsigis vis daugiau automobilių pagal veiklos nuomos sutartis, o ne pasinaudodamos bankų išperkamąja nuoma.

Avis Lietuva“ jau ne vienerius metus teikia įmonėms ir įsigyjamų automobilių priežiūros paslaugų rinkinį: 24 valandų pagalbą kelyje, „pakaitinio automobilio“ garantiją, sąskaitų, mokesčių, kuro kortelių, įsigijimo procedūrų ir draudimo administravimą, ridos kontrolę, draudiminių įvykių priežiūrą ir valdymą, techninę priežiūrą ir padangų administravimą, reguliarių techninį aptarnavimą ir automobilių būklės kontrolę, automobilio valymą bei plovimą.

Verslininkams mažos laiko sąnaudos svarbios tiek renkantis, tiek eksploatuojant automobilius. Stengiantis kuo veiksmingiau naudoti turimus išteklius, automobilių veiklos nuoma, be abejonės, padeda pasiekti geriausių rezultatų“, – aiškina L. Tomkevičienė.

Priežasčių rinktis paslaugą – ne viena

Tokiomis paslaugomis pradėjusios naudotis įmonės greitai suvokia jų naudą ir privalumus. Kaip teigia vieno didžiausių žemės ūkio technikos ir įrangos tiekėjų Lietuvoje AB „East West Agro“ generalinis direktorius Gediminas Kvietkauskas, šiuo metu jo vadovaujama bendrovė pagal veiklos nuomos sutartį nuomojasi per 20 automobilių. Per metus vienas automobilis vidutiniškai įveikia 45-60 tūkstančių kilometrų. Pasak jo, „Avis Lease“ paslaugos pasirinkimą lėmė kelios priežastys.

Pirma, veiklos nuomos priemonėje yra naudingų aspektų įmonės apskaitai. Antra, nereikia rūpintis jokiais rutininiais automobilių priežiūros reikalais. Kadangi naudojame visą teikiamų paslaugų paketą, esame užtikrinti, kad automobiliai tikrai važiuos tada, kada reikia. Automobilis mūsų versle yra būtina ir svarbi darbo priemonė. Bendrovės darbuotojai – tiek pardavimų vadybininkai, tiek serviso inžinieriai – darbo reikalais nuolat keliauja po Lietuvą, tad nepriekaištingai prižiūrimas automobilių parkas mums yra itin svarbus rodiklis“, – patirtimi dalijasi G. Kvietkauskas.

Kaip teigia vadovas, tarp „East West Agro“ vadybininkų populiariausi yra „Volkswagen“ automobiliai, serviso darbuotojų – „Ford“ markės transporto priemonės.

Bendrovė „Tridens LT“, veikianti alkoholio distribucijos srityje, „Avis Lietuva“ paslaugomis naudojasi jau beveik 10 metų. „Mūsų įmonei svarbu ne tik automobiliai, bet ir su automobilių eksploatavimu susijusios paslaugos, tokios kaip reguliarus techninis aptarnavimas, padangų montavimas ir saugojimas, draudiminių įvykiu forminimas, kuro ir plovyklos kortelės, oro uosto parkingas. Kai automobiliui nutinka bėda kelyje, mūsų įmonės darbuotojai visuomet žino, kad gali susisiekti su visą parą veikiančia „Avis“ pagalbos linija ir labai operatyviai išspręsti problemas“, – pasakoja bendrovės vadovas Tadas Pakalniškis.

Avis Lietuva“ atstovė L. Tomkevičienė teigia, kad bendrovių autoparkas dažniausiai formuojamas atsižvelgiant į bendrą įmonės automobilių politiką. „Jei tokios nėra, įmonės atstovas, kartu su mūsų pardavimo vadybininku ieško optimalaus varianto. Dažniausiai svarbu, kad automobilis turėtų konkrečiai darbuotojo pareigybei atlikti reikalingas savybes ir funkcijas, kad būtų optimalus mėnesio nuomos mokėjimas, kad transporto priemonė būtų patikima ir saugi“, – pagrindinius klientų poreikius vardija specialistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius