Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Verslininkų technika kelią pavertė klampyne

Netoli Vadžgirio esančio Pabebirvio ir aplinkinių kaimų gyventojai – įkalinti. Runkelių derlių nuimanti UAB „Auga Raseiniai“ kelius pavertė neišvažiuojamomis klampynėmis. Gėrybes vežančios technikos suniokotomis vietomis nepravažiuoja ne tik lengvieji automobiliai, bet ir vaikus į mokyklas bei žmones su reikalais turintys vežti autobusai.
Verslininkai neslepia, kad gyventojams murkdytis purvyne reikės mažiausiai dvi savaites, o gal ir ilgiau.
Verslininkai neslepia, kad gyventojams murkdytis purvyne reikės mažiausiai dvi savaites, o gal ir ilgiau. / L.Pilecko nuotr.

Pirmiausia – bendrovės interesas

Verslininkai atviri – ši bekelė ilgam. Raseinių „Augos“ vadovas Dainius Medžiaušis neslepia, kad sunkioji technika kelius mals mažiausiai dar dvi savaites. Paskui juos bus bandoma remontuoti. Tiesa, tik tada, kai tai padaryti leis orai.

Kad kaimų gyventojai įkalinti nepravažiuojamo kelio, paaiškėjo pirmadienį. Į redakciją kreipėsi Pabebirvio gyventoja Lina Šlickienė. Moteris papasakojo, kad pro jos namus einančiu keliu visą naktį sunkioji technika vežė ir greta esančiame lauke pylė runkelius.

„Ryte bandžiau išvažiuoti, kad galėčiau vaikus nuvežti į mokyklą – jokių galimybių tai padaryti. Mokyklinis autobusas vos pravažiavo skersas. Kitas autobusas net nebandė važiuoti. Dabar kelią šiek tiek palygino. Bet tik po to, kai ėmiau filmuoti traktorius ir iškviečiau policiją. Aš suprantu, kad jiems derliaus nuėmimas, tačiau kaip jie siūlo mums gyventi“, – nevilties neslėpė moteris.

Pasak L.Šlickienės, apie tai, kad traktoriai visą naktį malė kelius ir pirmadienio rytą jie buvo beveik neišvažiuojami, ji pranešė Šimkaičių seniūnei Elenai Šileikienei.

Moteris taip pat tikino, kad įmonė rimtai gyvenimą gadina ne pirmą kartą.

„Pernai buvo išpylę gal šešis ar aštuonis vilkikus viščiukų mėšlo, grynai po langais. Tas mėšlas buvo neuždengtas gal pusę metų. Kreipėmės ir į aplinkosaugą, bet rezultatas buvo nulinis“, – sakė L.Šlickienė.

Moteris taip pat klausė, kas atsakys, jei tokiais keliais į nelaimę negalės sureaguoti medikai, policija ar net ugniagesiai?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius