Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Vežėjai darbuotojams jau siūlo nemokamas atostogas

Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius sako, kad jau dabar kai kuriose Lietuvos transporto įmonėse, prieš sankcijų paskelbimą į Rusiją vežusios daržoves ir vaisius, darbuotojus siunčia nemokamų atostogų. „Tai kol kas vienetiniai atvejai“, – ramina jis ir priduria, kad apie darbuotojų atleidimą šiuo metu tikrai nekalbama.
Vilkiko vairuotojas
Vilkiko vairuotojas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Dar kiek ankstoka daryti išvadas, tačiau jau galime įvardyti mastą galimų praradimų dėl Rusijos paskelbto embargo. Nuostoliai, dėl grąžintų automobilių nuo Lietuvos ir Rusijos sienos nėra dideli, nes patys vežėjai gana operatyviai sureagavo ir automobilių nė nekrovė. Tad teko grąžinti kelias dešimtis automobilių, kas visos šalies mastu nėra daug. Bet mus neramina anuliuoti užsakymai, kurių yra labai daug“, – „Laisvosios bangos“ radijui kalbėjo Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius.

Pasak jo, pasekmes pirmieji pajuto tie vežėjai, kurie gabena šaltus ar atvėsintus produktus. „Jų yra nemažai. Mūsų asociacijos automobilių su šaldytuvais yra apie 3000. Tad bent pusę jų tikrai tiesiogiai palies embargas", – teigė jis.

A.Kondrusevičius pastebi, kad Lietuvos vežėjai buvo aktyvūs ir į Rusiją dažnai veždavo visos Europos produktus, o dabar tokių užsakymų bus vis mažiau. Be to, teks konkuruoti ir su taip pat be užsakymų likusiais Europos vežėjais. 

„Greitai ir paprastai persiorientuoti bus gana sudėtinga. Todėl mes jau savaitę  konsultuojamės su partneriais, terminalų operatoriais, ekspeditoriais, valstybės institucijomis, kur surasti tas naujas galimybes ir nišas mūsų vežėjams“, – dėstė pašnekovas.

Anot jo, kalbama apie sutartis su Maroku, Kinija, Mongolija.

A.Kondrusevičius teigia, kad Rusijos importuotojai taip pat ieško sprendimų. "Jiems reikia surasti alternatyvius tiekėjus, surasti logistiką. Ar mes ten dalyvausime, priklausys nuo Rusijos politikos", – sakė jis.

Anot „Linavos“ vadovo, rugsėjo pradžioje jau matysime ir problemos mastą, ir galimus sprendimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje