Vežėjai: vilkikų eilės prie JK ir Prancūzijos sienos bus dar kurį laiką

Prancūzijai ir Jungtinei Karalystei trečiadienį atidarius susisiekimą tarp šalių vilkikams ir daliai sveikų keliautojų, vežėjų atstovas baiminasi, kad nepaisant atidarytos sienos, eilės Doveryje išliks dar kurį laiką.
Dėl plintančios COVID-19 atmainos šalys sustabdė susisiekimą su JK
Dėl plintančios COVID-19 atmainos šalys sustabdė susisiekimą su JK / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tarptautinio transporto ir logistikos aljanso (TTLA) generalinis sekretorius Povilas Drižas sako, kad prie Lamanšo susidariusioms eilėms išsisklaidyti gali prireikti net savaitės ar dviejų.

Pasak jo, eilės sklaidosi labai lėtai ir dėl to, jog į Prancūziją važiuojantiems žmonėms būtina pateikti neigiamą COVID-19 testą, atliktą daugiausia prieš 72 valandas.

„Situacija išlieka ta pati, įtempta. Per naktį ar dvi niekas neišsisklaidys. Aš manau, kad tokioms eilėms, kokios ten dabar yra susidariusios – vilkikų yra tūkstančiai – čia reikės savaitės ar dviejų, kad eilės išvažiuotų“, – BNS sakė P.Drižas.

Situacija išlieka ta pati, įtempta.

Anot jo, nerimo kelia ir tai, kad dėl naujos koronaviruso atmainos susidariusios eilės gali neišsisklaidyti iki Naujųjų metų, kuomet, tikėtina, įvyks „Brexit'as“ be prekybos sutarties.

„Iki sausio pirmos realiai liko šešios dienos. Per šešias paras nespės išvažiuoti visi, tai automatiškai teorija rodo, kad sausio 1-osios rytą įsijungs patikrų režimas kaip jau trečios šalies (Jungtinės Karalystės po „Brexit'o“ – BNS)“, – teigė vežėjų atstovas.

Anot jo, asociacija neturi skaičių, kiek Jungtinėje Karalystėje yra užstrigusių Lietuvos vilkikų .

Tačiau P. Drižas teigia, kad dėl situacijos prie JK ir Prancūzijos sienos vežėjai patirs nuostolių, o labiausiai nukentės vežantys trumpalaikio vartojimo prekes, pavyzdžiui, maistą.

„Nuostoliai bus vienareikšmiškai – viskas priklausys nuo to, koks krovinys vežamas (...) Šito chaoso pasekmes jausime dar ilgai“, – sakė jis.

Po to, kai Prancūzija uždraudė per Lamanšo sąsiaurį į Jungtinę Karalystę atvykti bet kokiam transportui, Doverio uoste susidarė kilometrinės eilės. Paprastai Lamanšo sąsiaurį kasdien kerta apie 10 tūkst. vilkikų.

Nuostoliai bus vienareikšmiškai – viskas priklausys nuo to, koks krovinys vežama.

Trečiadienį judėjimas buvo atnaujintas vilkikų vairuotojams ir prancūzams ar britams, kurie gyvena Prancūzijoje ir turi neigiamą COVID-19 testą, tačiau užsienio žiniasklaidoje rašoma, kad britų pareigūnai pripažįsta, jog eilės Doveryje išsilaikys dar kurį laiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius