-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vežėjų asociacijos „Linava“ komunikacijos vadovas Gytis Vincevičius: dėl sugriežtintos krovinių patikros vežėjai kasdien patiria apie 2 mln. litų nuostolių

Rusijos muitinei nuo ketvirtadienio pradėjus nuodugnią Lietuvos vežėjų transportuojamų krovinių patikrą, vilkikai su prekėmis stringa. Kaip pažymi Nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ komunikacijos vadovas Gytis Vincevičius, dėl šių trukdžių vien vežėjai kasdien patiria apie 2 mln. litų nuostolių.
Vilkikų eilė pasienyje
Vilkikų eilė pasienyje / VSAT nuotr.

Vežėjai tikisi, kad situacija dėl Lietuvos įmonių gabenamų krovinių Rusijoje keisis po neformalaus Europos Sąjungos transporto ministrų susitikimo Vilniuje pirmadienį.

„Jei kalbėtume, kokių prošvaisčių galėtų būti šioje situacijoje, dideles viltis dedame į pirmadienį vyksiančią neformalią transporto ministrų tarybą Vilniuje, pagrindinė tema bus įvykiai Rusijoje. Mes tikmės kažkokių sprendimų, ar tai būtų kaip nors išreikšta Europos Komisijos pozicija, ar išgirsti daugiau derybinių momentų, nes, mūsų žiniomis, labai intensyviai su Rusijos muitine dabar kalbasi eurokomisaras Algirdas Šemeta. Laukiame daugiau žinių ir galbūt daugiau aiškumo bus per šį įvykį. Tikimės, kad viršūnių susitikime bus rastas kažkoks sprendimas šioje situacijoje“, – BNS šeštadienį sakė G.Vincevičius.

Pasak asociacijos komunikacijos vadovo, Rusijos kryptimi važiuoja maždaug 650 Lietuvoje registruotų transporto įmonių, maždaug 13 tūkst. vilkikų.

„Visi Lietuvos autokroviniai nuo ketvirtadienio ryto praktiškai stabdomi  ir apžiūrinėjami. Mums šita situacija reiškia nuostolius, vienos dienos prastova Lietuvos transporto įmonėms, nesvarbu, ar jie stovi ir lūkuriuoja Lietuvoje, kol ta tvarka bus atšaukta, nesikrauna, ar yra įstrigę Rusijos muitinėse, bet kuriuo atveju vienos dienos prastova sudaro apie 2 mln. litų, tiek nuostolių patiriame mes, vežėjai. Kiek dėl to nuostolių patiria Lietuvos gamintojai, prekybininkai, sunku pasakyti, bet tie skaičiai bus dar didesni“, – kalbėjo G.Vincevičius.

Pasak „Linavos“ atstovo, Rusijoje Lietuvos kroviniams taikomasis vadinamasis šimtaprocentinis patikrinimas. „Tai reiškia, kad sunkvežimyje esančios prekės iškraunamos, jos parašomos, apžiūrimos, kai kurių sunkvežimių prekių tiesiog imami mėginiai įvairiems tyrimams, kiek tie tyrimai užtruks, nežinia, kartais jie gali užtrukti keletą dienų, o kartais ir keletą savaičių“, – sakė komunikacijos vadovas.

Vilniuje pirmadienį vyks neformalus transporto ministrų susitikimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius