-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Vikingas“ pajudės Turkijos link

Planuojama, kad jau šią vasarą iš Lietuvos į Turkiją išvyks bandomasis konteinerinio traukinio „Vikingas“ sąstatas. Tai – vienas iš svarbiausių uždavinių, kurį projekto partneriai ir operatoriai numatė veiksmų plane, skirtame „Vikingo“ plėtrai.
Įvykio vietoje
Traukinys / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasak AB „Lietuvos geležinkeliai“ Krovinių vežimo direkcijos direktoriaus pavaduotojo plėtrai Sauliaus Stasiūno, veiksmų planą praėjusią savaitę Stambule parašais patvirtino Lietuvos, Turkijos ir Rumunijos geležinkelių bei kompanijų „Rofersped“ („Vikingo“ operatorė Rumunijoje) ir „Plaske“ („Vikingo“ operatorė Ukrainoje) atstovai. Pagrindinis šio plano tikslas – plėsti konteinerinio traukinio maršrutą Turkijos–Skandinavijos kryptimis.

 Jau šią vasarą, po bandomojo „Vikingo“ traukinio iš Lietuvos į Turkiją, neilgai trukus sulauksime ir pirmojo konteinerinio traukinio iš Turkijos per Lietuvą į Skandinavijos šalis, – tvirtino S.Stasiūnas.

„Sutarėme Turkijoje ir Skandinavijos šalyse organizuoti specialias konferencijas ir forumus bei jų metu pateikti komercinius pasiūlymus potencialiems klientams. Jau šią vasarą, po bandomojo „Vikingo“ traukinio iš Lietuvos į Turkiją, neilgai trukus sulauksime ir pirmojo konteinerinio traukinio iš Turkijos per Lietuvą į Skandinavijos šalis“, – tvirtino S.Stasiūnas.

Konteinerinis traukinys „Vikingas“ yra bendras Lietuvos, Baltarusijos, Ukrainos, Bulgarijos ir Moldovos geležinkelių projektas, sujungiantis Baltijos ir Juodąją jūras. „Vikingu“ vežami universalūs ir specializuoti konteineriai. Deramasi ir siekiama, kad prie šio projekto prisijungtų Rumunijos, Gruzijos, Turkijos, Azerbaidžano bei Skandinavijos šalių geležinkelių administracijos. 

Projektas „Vikingas“ 2008 metais Europos Komisijos koordinuojančio PROMIT projekto tyrime pripažintas gerosios praktikos pavyzdžiu. 2009 metais Europos intermodalinio transporto asociacija (EIA) projektui skyrė apdovanojimą „Geriausios praktikos intermodalinis projektas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius