-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 20 /13:05

Vilniaus centre protestuojantys taksistai stabdė eismą

Vilniuje ketvirtadienį taksi vairuotojai surengė protesto akciją – jos metu daugiau kaip dešimties automobilių kolona važiavo centrinėmis miesto gatvėmis, siekdama atkreipti dėmesį į taksistų problemas.
Taksi
Taksi / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Prieš protesto akciją surengtoje spaudos konferencijoje taksistams atstovaujančių organizacijų atstovai teigė, kad pastaraisiais metais Vilniuje padaugėjo nelegalių taksistų – esą nelegaliai arba prisidengdami užsakomųjų reisų paslauga dirba 30-40 proc. sostinės taksi vairuotojų.

Automobilių kolona 11 valandą pajudėjo nuo Žalgirio stadiono ir važiavo Gedimino prospektu, sustodama prie Vyriausybės ir parlamento.

Pastaraisiais metais Vilniuje padaugėjo nelegalių taksistų – esą nelegaliai arba prisidengdami užsakomųjų reisų paslauga dirba 30-40 proc. sostinės taksi vairuotojų.

Vežėjų profesinės sąjungos „Solidarumas“ valdybos narys Gediminas Sabaitis sakė, kad prieš kelerius metus vykusios kratos Vilniaus taksi bendrovėse problemų neišsprendė.

„Šitas klausiams yra gvildenamas nuo 2013 metų – po to kai, buvo padarytos kratos, iki šiol ta problema neišspręsta, jinai tiktai dar labiau įsigalėjo“, – sakė jis.

Protestuojai reikalauja užkirti kelią taksi plafonų naudojimui, kai vežėjas neturi leidimų teikti taksi paslaugas, numatyti fiksuotą mokestį taksi paslaugas teikiantiems fiziniams asmenims, galimybės keleivius vežantiems taksistams nesisegti saugos diržų.

Profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Aldona Jašinskienė ketvirtadienio rytą spaudos konferencijoje sakė, kad taksi rinka yra iškreipta.

„Matyt be drastiškų priemonių mes rezultatų nesulauksime, dėl to šiandien yra numatyta (...) akcija, kad atkreiptume ir visuomenės, ir politikų dėmesį, kad yra nesuprantami dalykai, taksi rinka yra iškreipta“, – dėstė ji.

Taksi paslaugų teikėjų asociacijos pirmininkas Ričardas Kriukovas, kuris yra vienas įtariamųjų šešėlinio taksi verslo tyrime, savo ruožtu priminė, kad tyrimą dėl Vilniaus miesto savivaldybės viešosios įstaigos „Vilnius veža“ šiuo metu atlieka Konkurencijos taryba.

Policija, prokuratūra ir Valstybinė mokesčių inspekcija Vilniaus mieste ir jo apylinkėse 2012 metų vasarį per didelę operaciją atliko daugiau nei 60 kratų taksi įmonėse, buvo sulaikyti keli įtariamieji

„Pačios savivaldybės įmonė nežinau dėl kokių priežasčių nesugeba pakankamai gerai tvarkytis viduje ir per nepilnus metus jai yra skirta daugiau negu 1 mln. litų dotacijų iš ir taip kiauro savivaldybės biudžeto. Tokioje erdvėje konkuruoti ir kažką daryti tampa pakankami sudėtinga“, – sakė jis.

Policija, prokuratūra ir Valstybinė mokesčių inspekcija Vilniaus mieste ir jo apylinkėse 2012 metų vasarį per didelę operaciją atliko daugiau nei 60 kratų taksi įmonėse, buvo sulaikyti keli įtariamieji. Teisėsaugininkai teigia, jog taksi šešėliniame versle neapskaitytų pinigų suma galėjo siekti dešimtis milijonų litų. Ši byla dar nepasiekė teismo.

Protesto akcijoje ketvirtadienį daugiausiai dalyvavo vienos iš minėtame tyrime įtariamų bendrovių taksi automobiliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius