-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniaus oro uosto vadovas Gediminas Almantas: „Lėktuvus priimti esame pasiruošę, bet mieste automobilių kamščių bus daug“

Nuo liepos 1-osios Lietuva pradeda pirmininkauti Europos Sąjungai (ES). Sostinėje numatyti iškilmingi renginiai, į kuriuos atvyks daug užsienio delegacijų. Vilniaus oro uosto direktorius G.Almantas sako, jog vietos nepritrūks nei lėktuvams, nei garbiems svečiams. Šia proga baigtas rekonstruoti naujasis labai svarbių svečių priėmimo terminalas, restauruotos vidinės oro uosto galerijos. Kur kas didesnės problemos užsienio delegacijų ir miestelėnų laukia Vilniaus gatvėse.
Vilniaus oro uosto generalinis direktorius Gediminas Almantas
Vilniaus oro uosto generalinis direktorius Gediminas Almantas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mes neturime jokių problemų su papildomų skrydžiu priėmimu. Laiko leistis ar vietos pastatyti tikrai pakaks visiems lėktuvams. Jau atidarėme naują labai svarbių asmenų aptarnavimo terminalą. Srautui pasiruošta ir nuo pirmosios liepos savaitės grafikas yra labai intensyvus, tačiau jaučiamės pakankamai gerai pasiruošę“, – 15min.lt sakė G.Almantas.

Naujas svarbių svečių terminalas

Rekonstravus buvusios Patrulinės tarnybos pastatą, naujasis terminalas iškilo vos per 4 mėnesius. Maždaug 400 m2 ploto pastate įrengta Aviacijos saugumo patikros zona, muitinės ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos bei bagažo saugojimo patalpos, svečiams įrengtos 3 salės, tinkamos darbui ir susitikimams, taip pat įrengtas baras, virtuvė.

„Terminalas yra žymiai patogesnis, jaukesnis ir erdvesnis“, – minėjo G.Almantas.

Pasak oro uosto vadovo, šios naujos salės privalumas, kad joje vienu metu galima aptarnauti ir Šengeno, ir ne Šengeno šalių keleivius. Naujojoje LSA salėje svečiai bus pradėti aptarnauti nuo liepos 3 d. Labai svarbių asmenų terminalas didžiąja dalimi buvo finansuojamas iš valstybės biudžeto ir kainavo 3 mln. litų.

Problemos vairuotojams

G.Almantas teigė, kad šiuo metu vyksta daug oro uosto pastatų ir aplinkos tvarkymo darbų: „Remontuojamas naujas kelias nuo „IKEA“ iki oro uosto. Pertvarkoma visa sankryža su V.Vaitkaus gatve. Šią savaitę baigėme dviejų oro uosto galerijų rekonstrukciją. Tie darbai jau yra užbaigti. Einamųjų darbų yra tikrai daug. Netrukus pradėsime tvoros rekonstrukciją“.

„Turėsime daug daugiau organizacinio darbo ir kitų išlaidų nei gausime finansinės naudos“, – teigė Vilniaus oro uosto direktorius.

Paklaustas, ar tvarkomos gatvės nesukels spūsčių pašnekovas teigė, jog jų išvengti nepavyks. „Kamščių bus daug. Visa atkarpa nuo Vilniaus senamiesčio iki oro uosto į abi puses bus smarkiai apkrauta ir eismas bus gerokai intensyvesnis. Ar naujasis kelias padidins gatvių pralaidumą? Taip. Ar išspręs kamščių problemą? Mano manymu – ne“, – sakė jis.

Gatvių tvarkymo darbai turėjo būti jau baigti. „Per kiek laiko bus pasivytas grafikas – sunku pasakyti. Bet tai turėtų būti savaičių klausimas“, – sakė G.Almantas.

Pasak jo, kiti miestai didesnio svečių skaičiaus neturėtų pajusti: „Delegacijos pačios pasirenka, kur skristi. Mes jų savo nuožiūra nukreipti negalime. Labai abejočiau, kad būtų didesnis srautas Kaune arba Palangoje. Visi renginiai yra numatyti Vilniuje, todėl čia ir sulauksim daugumos svečių“.

Pasidomėjus, ar dėl didesnio lėktuvų skaičiaus oro uostas gaus didesnes pajamas G.Almantas patikino, kad šiuo atveju pelno nesitiki: „Mes turėsime daug daugiau organizacinio darbo ir kitų išlaidų nei gausime finansinės naudos. Šiuo atveju atliekame viešąją funkciją“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius