Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus politikai vėl svarstys, ar gera yra viešojo transporto pertvarka

Vilniaus politikai vėl grįžo prie viešojo transporto pertvarkos klausimo. Sostinės tarybos socialdemokratų frakcija pasiūlė reformą nukelti į 2015 metus, per tą laiką tinkamai pasiruošiant pokyčiams. Be to, būtina pratęsti sutartis su privačiais vežėjais iki 2014 gruodžio 31 d. Taryba siūlymui pritarė, tad klausimas keliauja į visus tarybos komitetus.
Viešasis transportas
Greitasis autobusas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Reforma yra reikalinga, neišvengiama, bet tai, kaip ji vykdoma, mūsų netenkina. Taip pat turėsime daug problemų dėl tų gatvių, kuriose atsirado naujos viešojo transporto juostos. Jeigu mūsų prioritetas, kad turi važiuoti tik visuomeninis transportas, o kiti stovėti ir žiūrėti, kaip kiti važiuoja, tada viskas gerai“, – klausimą pristatydamas sakė socialdemokratų frakcijos atstovas Vytautas Milėnas.

Nors iš valdančiųjų V.Milėnas išgirdo kritiškų klausimų dėl per ilgo laiko būsimai reformai, meras Artūras Zuokas kolegą palaikė, esą šis sprendimas leis grįžti prie klausimo, kad būtų įtraukti privatūs vežėjai į bendrąją viešojo transporto sistemą.

Opozicijos atstovai sveikino socialdemokratus, kad jie iškėlė šį klausimą. Anot konservatoriaus Valdo Benkunsko, nuo liepos 1-osios mieste vyrauja chaosas, kurį sukėlė viešojo transporto pertvarka.

Meras, paklaustas, kaip atrodys viešojo transporto sistema, jeigu taryba pritars socialdemokratus siūlymui, teigė, jog niekas nesikeis. Esą reforma jau įvyko, tad atšaukta ji nebus. „Šitas sprendimas nekeičia tvarkos, nes teisiškai žiūrint negali atnaujinti sutarties, kuri jau nutraukta. Tad šis sprendimas atvertų galimybes naujoms formoms, kaip integruoti privačius vežėjus į viešojo transporto sistemą ir leis grįžti į tarybą dėl leidimo savivaldybės administracijai skelbti konkursus dėl privačių vežėjų įtraukimo į bendrąją viešojo transporto sistemą“, – kalbėjo meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius