Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 19 /11:38

Vilniaus viešasis transportas bus nudažytas raudonai ir geltonai

Vilniaus miesto savivaldybės viešasis transportas per pusketvirtų metų bus nudažytas raudonai ir geltonai – raudoni bus „Vilniaus viešojo transporto“ ir privačių vežėjų eksploatuojami autobusai, o troleibusai – geltoni, penktadienį rašo „Lietuvos žinios“.
Viešasis transportas
Viešasis transportas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Naujoji vieninga sostinės viešojo transporto spalva – tai bendras Vilniaus miesto ir Vilniaus dailės akademijos bendradarbiavimo projektas. Pasirinkta raudona, nes tai oficiali Vilniaus miesto spalva. Dizainą naujiems autobusams sukūrė studentė – Vilniaus dailės akademijoje studijuojanti Elena Lašaitė. Taip vieningai bus apipavidalinti visi 250 naujų Vilniaus autobusų, kurie sostinėje važiuoja jau nuo praėjusių metų rudens, o likusi dalis gatves pasieks per šiuos metus“, – sako Susisiekimo paslaugos“ Bendrųjų reikalų departamento vadovas, Vaidotas Meškauskas.

Jis prideda, kad naujų, šį rudenį į sostinės gatves išvažiuosiančių troleibusų dizainas išliks toks pat kaip ir dabar (dviejų spalvų – geltono atspalvio ir raudonos), o raudonos spalvos intarpai atitiks oficialią raudoną Vilniaus miesto spalvą, kuria bus dažomi ir autobusai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viešasis transportas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viešasis transportas

Taip pat raudona spalva bus perdažomi ir senesni, šiuo metu eksploatuojami UAB „Vilniaus viešasis transportas“ autobusai, kurie sostinės gatvėmis važiuos ir atvykus naujiems autobusams, jog būtų išlaikyta ta pati visųsostinės autobusų spalva bei užtikrintas vieningas sostinės viešojo transporto vaizdas. Iš viso planuojama perdažyti maždaug 150 senesnių autobusų.

Raudoni ir geltoni dažai – brangiausi

Daugiau kaip 20 metų dažus maišančios ir jais prekiaujančios įmonės „Setta Vilnius“ direktorius Algirdas Gvardinskas dienraščiui teigė, kad brangiausios yra intensyviausios dažų spalvos – raudona ir geltona, būtent tokios, kokiomis turės būti dažomį sostinės autobusai ir troleibusai.

Ryškiai raudonos spalvos dažų kilogramas rinkoje kainuoja iki 66 eurų. Kaina priklauso ir nuo dažų rūšies. Transporto priemonės įprastai dažomos poliuretanu. Lengvajam automobiliui nudažyti reikia vidutiniškai 2 litrų dažų. Autobusui nudažyti, matyt, tiek nepakaks.

Rengiamasi perdažyti apie 150 „Vilniaus viešojo transporto“ autobusų: 100 jų yra 12 metrų ilgio, o 50 autobusų – 18 metrų.

Didžiausią Lietuvoje miesto transporto parką turinti įmonė „Vilniaus viešasis transportas“ pernai lapkritį pranešė, kad beveik pusę savo transporto atnaujins, už 40,5 mln. eurų įsigydama 150 lenkiškų žemagrindžių autobusų „Solaris“. Vilnius perka ir 41 raudoną troleibusą „Solaris“, tad dar nežinia, ar jų neteks perdažyti geltonai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius