Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniečio kortelėje litai eurais virs po Naujųjų pirmą kartą palietus geltoną komposterį

Visi Vilniečio kortelėje turimi viešojo transporto bilietai galios ir įvedus eurą. Elektroninių bilietų ir e.pinigų likutis Vilniečio kortelėse nuo sausio 1 dienos į eurus bus konvertuojamas pirmą kartą kortele palietus geltonąjį komposterį.
M.Ticket programėlė kol kas tik bandoma
M.Ticket programėlė ir Vilniečio kortelė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lietuvai nuo sausio 1-osios įsivedus eurą, visuomeniniu sostinės transportu besinaudojantys vilniečiai privalės taip pat konvertuoti likusius bilietus ar pinigus į eurus. Kaip teigia Vilniaus miesto savivaldybė, tai vyks itin paprastai.

„Šis konvertavimas pirmą kartą kortele palietus komposterį užtruks vos kelias sekundes. Taip pat vilniečiai, kurie naudojasi programėle m.Ticket, turėtų atsinaujinti programėlės versiją, pritaikytą eurams. Konvertavimas įvyks automatiškai“, – sakė Vilniaus tarybos narė, „Smart Vilnius“ projekto vadovė Indrė Jakaitytė.

Patogia alternatyva Vilniečio kortelei tapo išmaniųjų telefonų programėlė m.Ticket, ja jau naudojasi per 40 tūkst. sostinės gyventojų. 

Be to, nuo sausio 1 d. keičiamas stotelės „Konstitucijos prospektas“ pavadinimas į „Nacionalinė dailės galerija“. Naujasis stotelės pavadinimas sietinas su šalia esančia Nacionaline dailės galerija. Taip pat nuo naujų metų perkeliama „Ozo žiedas“ įlaipinimo stotelė, kurioje stoja 26 ir 87 maršrutų autobusai.

Numatomi pakeitimai ir 87 Šeškinė–Bendorėliai–Riešė–Molėtų pl.–Didlaukio–Ozo g. autobusų maršruto trasoje. Keleivių patogumui autobusai papildomai sustos stotelėje „Šeškinės poliklinika“ (maršruto kryptis link Bendorėlių). Atsižvelgus į pakeitimus atitinkamai bus keičiami 26 ir 87 autobusų eismo tvarkaraščiai, o 87 maršruto autobusai važiuos dažniau.

Yra parduota 580 tūkst. Vilniečio kortelių ir beveik pusę jų sostinės gyventojai aktyviai naudoja viešajame transporte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius