-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniuje dviem viešojo transporto maršrutais keleivius veš privatus vežėjas

Bent pusmetį Vilniuje dviem miesto viešojo transporto maršrutais keleivius veš privatus vežėjas.
Atlikti tyrimai rodo, kad nauja patogiausia ir efektyviausia transporto rūšis sostinėje turėtų būti greitieji autobusai.
Vilniaus autobusas
UAB „Meteorit turas“ autobusai važiuos 40 maršrutu, vežančiu iš Fabijoniškių mikrorajono per S.Stanevičiaus gatvę į miesto centrą, ir 56 maršrutu, iš Fabijoniškių į centrą vežančiu per Šeškinę.

Kaip BNS informavo Vilniaus miesto savivaldybės Viešųjų ryšių skyrius, sutartis sutartis su minėta įmone bus pasirašoma ir įsigalios tada, kai visi autobusai bus paruošti darbui pagal nustatytus reikalavimus, juose bus sumontuota elektroninio bilieto sistema.

Sutartis bus pasirašoma šešiems mėnesiams su galimybe ją pratęsti dar pusmečiui. Jos vertė metams siektų apie 1,7 mln. eurų.

Savivaldybė vasarį ketina skelbti konkursą dėl privataus vežėjo įtraukimo į šeštadalį dabartinio Vilniaus viešojo transporto tinklo. Miesto transporto skyriaus vyr. specialistas Kastytis Lubys BNS yra sakęs, kad savivaldybei naudotis privataus vežėjo paslaugomis apsimokės labiau nei autobusų parko atnaujinimas, esą miestas gaus naujus autobusus už investuotojo lėšas.

Planai į miesto transportą įtraukti privatų vežėją susilaukė „Vilniaus viešojo transporto“ darbuotojų profesinių sąjungų kritikos. Jos nerimauja dėl atlyginimų ir darbo vietos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius