Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje protestuos ir „Linavos“ įmonių savininkai, ir vairuotojai

Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ vežėjai trečiadienį Vilniuje rengia protesto akciją dėl Vyriausybės sprendimo labiau apmokestinti komandiruojamų vairuotojų dienpinigius. Jiems oponuojančią protesto akciją rengia ir profesinės sąjungos, palaikančios Vyriausybę.
Vilkikų eilė prie Kalė uosto
Vilkikų eilė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vežėjų įmonių savininkai tikina, jog įmonės gali masiškai bankrutuoti arba iškelti verslą į užsienį. Profsąjungos teigia, kad toks Vyriausybės žingsnis – logiškas ir būtinas.

Automobilių vilkstinė, lydima policijos, protesto akciją pradės 11 val. – nedideliu greičiu suks ratus po Vilniaus centrą. Numatoma, kad automobiliai, inscenizuodami verslo laidotuves, judės Gedimino prospektu – pro Seimą, kai kurias ministerijas ir Vyriausybę, vėliau važiuos A.Goštauto gatve.

Vilniaus savivaldybė leido važiuoti 20-čiai vilkikų, dalį jų vairuos patys įmonių savininkai.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija ir Vairuotojų profesinė sąjunga 11 val. rengia oponuojantį protestą prie Vyriausybės.

Žmonės bus užsirišę baltą juostą ar bintą, taip parodydami, kad tolimųjų reisų vairuotojai priversti dirbti net ir su skaudančiomis ar sulaužytomis rankomis, nes negauna normalios ligos išmokos.

Vyriausybė spalį nutarė, kad komandiruojamų darbuotojų dienpinigiai nuo kitų metų sausio bus neapmokestinti, jei jų alga siekia 1,65 minimalios mėnesio algos (MMA). Dabar yra taikomas 1,3 MMA koeficientas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius