Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vokiečių investuotojas siūlo 500 mln. eurų už „Air Berlin“

Vokiečių investuotojas Hansas Rudolfas Woehrlis siūlo 500 mln. eurų už bankrutavusią „Air Berlin“, tikėdamasis įsigyti visą antros pagal dydį šalies oro bendrovės verslą, o ne laukti, kol jis bus suskaidytas.
"Air Berlin"
„Air Berlin“ / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Aviacija Air Berlin

„Sunkiai dirbome, kad galėtume pateikti šį pasiūlymą. Mums padėjo ne tik ekspertai, bet ir palaikantys „Air Berlin“ darbuotojų, keleivių ir verslo partnerių komentarai bei pasiūlymai“, – savo „Facebook“ paskyroje parašė Bavarijos magnatas.

H. R. Woehrlis išgarsėjo, kai 2003 metais iš „British Airways“ už simbolinį 1 eurą įsigijo oro bendrovę „Deutsche BA“, kurią vėliau pardavė „Air Berlin“.

Sekmadienį jo įmonė „Intro“ bankrutavusiai oro vežėjai pasiūlė iš karto sumokėti 50 mln. eurų. Likusi iki 450 mln. eurų suma būtų dalimis sumokėta „atsižvelgiant į oro bendrovės veiklos rezultatus“.

„Intro“ nori įsigyti „visą „Air Berlin“ verslą“, o ne jo dalis, pabrėžė magnatas ir kitus galimus pirkėjus, įskaitant „Lufthansa“, „Condor“, TUI, „Germania“ ir buvusį „Formulės 1“ pilotą Nikį Laudą, paragino prisijungti prie jo pasiūlymo.

Tačiau jis pridūrė, kad jo įmonė prireikus galėtų supirkti visą „Air Berlin“ turtą, įskaitant 140 nuomojamų orlaivių ir nusileidimo bei pakilimo laiko tarpsnius Vokietijos oro uostuose.

Birželį Persijos įlankos oro bendrovė „Etihad“ – pagrindinė „Air Berlin“ akcininkė – atsisakė toliau finansuoti Vokietijos oro bendrovės veiklą. Taigi rugpjūčio 15 dieną „Air Berlin“ paskelbė bankrotą.

Galimų pirkėjų pasiūlymų oro bendrovė laukia iki rugsėjo 15 dienos.

Tuo tarpu kol kas jos veikla finansuojama 150 mln. eurų paskola, kurią skubiai suderino Vokietijos vyriausybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius