Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos pilotai pasiekė susitarimą su „Ryanair“

Vokietijos pilotų profsąjunga antradienį pareiškė, kad jos pilotai su pigių skrydžių bendrove „Ryanair“ suderino pagrindines susitarimo dėl didesnio darbo užmokesčio ir geresnių darbo sąlygų nuostatas ir kol kas nerengs naujų streikų.
„Ryanair“
„Ryanair“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Proveržis užsitęsusiame ginče buvo pasiektas po to, kai bendrovės pilotai Vokietijoje per kelis pastaruosius mėnesius surengė virtinę streikų, dėl kurių buvo gerokai sutrikusi su darbuotojų protestais visoje Europoje susiduriančios Airijos oro vežėjos veikla.

Įtakinga profsąjunga „Vereinigung Cockpit“ (VC) pareiškė, kad jos nariai suderino „pamatinį“ susitarimą, o galutinę kolektyvinę darbo sutartį numatoma pasirašyti iki kitų metų kovo mėnesio.

„Iki to laiko nebus imamasi jokių protesto veiksmų“, – teigiama VC pranešime.

Susitarime numatytas, be kita ko, didesnis bazinis darbo užmokestis, dėl kurio bendras atlyginimas mažiau priklausys nuo kintamosios jo dalies.

VC taip pat nurodė, kad su visais Vokietijoje dirbančiais pilotais bus sudarytos darbo sutartys pagal Vokietijos, o ne Airijos įstatymus, taigi bus išspręstas vienas opiausių ginčo klausimų.

Vokietijoje dirbantys keleivių salonų įgulos nariai, kuriems atstovauja kita profsąjunga, dar praėjusį mėnesį su „Ryanair“ susitarė dėl didesnio darbo užmokesčio ir garantuotų skrydžių valandų.

„Ryanair“, kurios veiklos istorija siekia jau 30 metų, profsąjungas pradėjo pripažinti vos prieš metus, norėdama išvengti masinių streikų per aktyvų Kalėdų laikotarpį.

Tačiau nuo to laiko nuvilnijusi įgulų narių ir pilotų streikų banga gerokai apkarpė skrydžių bendrovės pelną.

Be kita ko, buvo surengti du koordinuoti streikai keliose Europos šalyse, dėl kurių buvo atšaukti šimtai skrydžių.

Įveikti įtampą siekiančiai pigių skrydžių bendrovei iki šiol pavyko sudaryti darbo sutartis su darbuotojais keliose šalyse, įskaitant Britaniją, Portugaliją ir Italiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius