Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos traukinių mašinistai trumpina streiką ir dėl Berlyno sienos griūties minėjimo

Vokietijos traukinių mašinistų profesinė sąjunga penktadienį pranešė, kad sutrumpina planuotą šalį paralyžiavusį keturių dienų streiką ir grįžta į darbą šeštadienį, kai prasidės Berlyno sienos griūties 25-ųjų metinių minėjimo renginiai.
Traukinys Vokietijoje
Traukinys Vokietijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Profesinės sąjungos GDL lyderis Clausas Weselsky netikėtai Frankfurte penktadienį pranešė, kad streikas baigsis šeštadienį 18 val.

Šis pranešimas buvo paskelbtas netrukus po žemės teismo sprendimo atmesti Vokietijos geležinkelių bendrovės „Deutsche Bahn“ prašymą išduoti teismo nutartį streikui sustabdyti.

„Darbdavių mėginimas pažaboti mūsų konstitucines teises visiškai žlugo, – sakė C.Weselsky. – Susitaikymo ženklan mes užbaigsime streiką šeštadienį, 18 val... Tuo tarpu visi suprato, kad mes nesame kažkokie egomaniakai“.

C.Weselsky ir jo nedidelė, bet galinga 20 tūkst. traukinių mašinistų vienijanti profesinė sąjunga buvo kaltinama savanaudiškumu, kadangi kelias dienas dėl streiko darbo neturėjo 196 tūkst. Vokietijos geležinkelių darbuotojų, o milijonai keleivių susidūrė su nepatogumais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius