Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VPT: Šilalės valdžia turi nutraukti dviejų elektrinių autobusų pirkimo sutartį

Šilalės valdžia turi nutraukti beveik 0,7 mln. eurų vertės dviejų elektrinių autobusų pirkimo sutartį su bendrove „Saločiai ir partneriai“, pareiškė Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT).
Šilalės autobusų stotis
Šilalės autobusų stotis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Savivaldybės administracijos vadovas Gedeminas Sungaila patvirtino, kad savivaldybė nutrauks sutartį su įmone, kuri autobusų dar nepristatė.

„Pažiūrėjome pagrindinius trūkumus išvadoje ir planuojame nutraukti tą sutartį, kad ateityje išvengtume nesklandumų. Planuojame skelbti naują konkursą, nes tie autobusai mums reikalingi“, – BNS sakė G.Sungaila.

VPT teigimu, iš tiekėjų nereikalaudama įrodymų, kad siūlomi autobusai atitinka konkurso sąlygas, savivaldybė pažeidė skaidrumo principą.

Pirkimo sąlygose buvo nurodyta, kad autobusų detalių garantija turi siekti bent trejus metus arba 200 tūkst. kilometrų, tačiau „Saločiai ir partneriai“ savo pasiūlyme teigė, kad garantija netaikoma kai kurioms dalims.

Be to, garantija traukos baterijoms turėjo būti bent 60 mėnesių, tačiau konkurso laimėtojas tokios garantijos netaikė. Garantija kėbulo karkasui turėjo būti 120 mėn., o įmonė nurodė, kad garantija netaikoma nusidėvėjimui.

Be to, konkurso laimėtoja nurodė, kad techninį aptarnavimą ir techninę apžiūrą apmoka autobusų savininkas, o pirkimo sąlygose teigta, jog tiekėjas turi užtikrinti autobusų garantinį aptarnavimą, techninę priežiūrą ir remontą.

Savivaldybė aiškino, kad laimėtojas buvo pažymėjęs, kad jo pasiūlymas atitinka reikalavimus, ir detaliau jų nenagrinėjo.

VPT duomenimis, pirkimu buvo susidomėję 12 potencialių tiekėjų, o pasiūlymus pateikė keturi.

Savivaldybė konkursą skelbė pernai rugpjūtį, o sutartis su „Saločiais ir partneriais“ pasirašyta lapkritį. Savivaldybė skelbė, jog perka du naujus žemagrindžius elektrinius autobusus, kurio keleivių sėdimų ir stovimų vietų skaičius siektų bent 34.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius