Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybė keliams perskirstė 2,7 mln. eurų

Vyriausybė trečiadienį perskirstė 2,7 mln. eurų šių metų Kelių priežiūros ir plėtros programos rezervą – papildomos lėšos skirtos keliams, kur darbai jau atlikti arba bus atlikti iki šių metų pabaigos.
Kelininkai turi dirbti net per alinančius karščius
Tvarkomas kelias / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius Vyriausybės posėdyje sakė, kad Vilniaus rajono savivaldybė, praėjusią savaitę atsisakiusi investuoti lėšas, trečiadienį pareiškė, kad yra jau pasiruošusi, todėl Zujūnų seniūnijos Česlovo Milošo gatvei numatyta palikti 310 tūkst. eurų, bet nedidinti finansavimo dviejų lygių sankryžai Žirnių gatvėje Vilniuje.

„Siūlome perskirstyti tas lėšas, perskirstymas numatytas pagal savivaldybių pateiktas paraiškas, taip pat pagal Kelių direkcijos pateikimą. (...) Šiemet kelių sektorius buvo finansuojamas pakankamai, ypatingai didelė suma buvo skirta savivaldybėms iš papildomų Covid lėšų – beveik 150 mln. eurų“, – posėdyje sakė J.Narkevičius.

Elektrėnų, Kaišiadorių, Marijampolės, Molėtų ir Šalčininkų rajonų, Kauno miesto ir kai kurios kitos savivaldybės bei Kelių direkcija nurodė, jog atliekant darbus dalis lėšų buvo sutaupyta ar užsitęsus konkursams liko nepanaudota.

„Darbų atlikimo tempas yra didžiulis, dėl to ne visos savivaldybės pateikė pasiūlymus arba poreikį, kad dar šiais metais spės atlikti kelių remonto darbus, bet kai kurios savivaldybės yra pasiruošusios, taip pat ir Kelių direkcija ir kai kurios įstaigos“, – kalbėjo jis.

203,2 tūkst. eurų, kurių iki rugpjūčio pabaigos nepanaudojo Kelių direkcija, taip pat skirtos kitiems keliams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius