Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybė spręs dėl metro teisinio reglamentavimo

Vyriausybė tęsia Lietuvoje neišvystytos transporto priemonės – metro – idėjos teisinio reglamentavimo svarstymą.
Šiaurės Korėjos metro
Metro / Asmeninė nuotr.

Ministrų kabinetas trečiadienį posėdyje turėtų spręsti, ar pritarti 37 Seimo narių parengtam Metropoliteno įgyvendinimo įstatymo projektui su kai kuriomis pastabomis.

Vyriausybės nutarimą parengusi Susisiekimo ministerija siūlo įstatyme aiškiai apibrėžti, kokia transporto rūšimi būtų laikomas metropolitenas, tikslinti nuostatas dėl projekto pripažinimo valstybei svarbiu ekonominiu projektu, taip pat atsisakyti galimybės perduoti valstybei projektų vykdymą, nes keleivių vežimas yra savivaldybių funkcija.

Anot ministerijos, derėtų nustatyti maksimalią galimą koncesijos sutarties trukmę, apibrėžti, kad tuomet, kai įgyvendinant koncesiją dalyvauja valstybei, turtas perduodamas valstybės nuosavybėms, o jei dalyvauja savivaldybė – jos nuosavybėn.

Vyriausybė dar pernai balandį palaikė Susisiekimo ministerijos siūlymą neatmesti metro idėjos, tačiau jos teisinis reglamentavimas pripažintas netinkamu. Tuo metu premjeras Algirdas Butkevičius teigė, kad metro idėja yra utopija.

Visiškai atmesti metro idėją pernai balandį siūlė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė, kurios nuomone, trūksta lėšų dviračių takams, gatvėms ir keliams tvarkyti, nekalbant apie kur kas didesnius investicijų projektus.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė yra vetavusi Metropoliteno koncesijos įstatymą, tuo metu jo autoriai sako, kad Vilniuje nusprendus tiesti metro, būtų atvertas kelias šimtų milijonų eurų vertės užsienio investicijoms.

Metro sąjūdžio valdybos pirmininkas Juozas Zykus yra sakęs, kad 7 kilometrų ilgio metro statyba kainuotų apie 300 mln. eurų. Pasak jo, metro galėtų būti pastatytas per 30 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius