„Wizz Air“ pradėjo skraidinti į Kutaisį Gruzijoje

Trečiadienį Vengrijos pigių skrydžių bendrovė „Wizz Air“ pradėjo skrydžius nauju maršrutu iš Rygos į Kutaisį Gruzijoje. Šia kryptimi skrydžiai bus vykdomi du kartus per savaitę – trečiadieniais ir sekmadieniais.
Kutaisyje esanti Bagrati katedra
Kutaisyje esanti Bagrati katedra / „Novaturo“ nuotr.

Bilietų kaina bendrovės interneto svetainėje prasideda nuo 49,99 Eur (kaina į vieną pusę), įskaitant nemokamą rankinį bagažą, atitinkantį 55 x 40 x 23 cm matmenis.

„Kutaisis yra trečias pagal dydį Gruzijos miestas ir viena populiariausių turistinių šalies krypčių. Lankytojus gausia garsių vynų pasiūla bei neįtikėtina virtuve traukianti šalis taip pat gali pasigirti turtinga istorija, senovės tradicijomis ir pajūrio bei slidinėjimo kurortais“, – rašoma pranešime žiniasklaidai.

Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./Wizz Air lėktuvas
Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./Wizz Air lėktuvas

„Kartu su naujuoju maršrutu Ryga–Kutaisis iš viso startavo 17 naujų aviakompanijos maršrutų. Nuo šių metų kovo iki liepos iš viso bendrovės Europos bazes papildys 21 lėktuvas, taip skrydžių tinklas bus išplėstas iki daugiau nei 700 savaitinių skrydžių ir 70 naujų maršrutų“, – teigiama pranešime.

2018-aisiais „Wizz Air“ žada plėtrą, ketina įdarbinti apie 700 aviacijos industrijos specialistų.

Pirmąjį skrydį iš Rygos „Wizz Air“ įvykdė 2010 metais ir nuo to laiko pervežė daugiau kaip 1,9 mln. Latvijos keleivių. 2014 metais aviakompanija Latvijos sostinėje atidarė savo bazę ir šiuo metu turi du „Airbus A320“ orlaivius.

Rygos oro uoste dirba daugiau kaip 70 „Wizz Air“ klientus aptarnaujančio personalo.

Vasaros sezono metu, prasidėjusio kovo 25-ąją, Rygos oro uosto skrydžių grafikuose – iš viso 12 naujų krypčių: Kutaisis (Gruzija), Žirona (Ispanija), Gdanskas (Lenkija), Pafosas (Kipras), Lisabona (Portugalija), Burgasas (Bulgarija), Malaga (Ispanija), Kaliningradas (Rusija), Almata (Kazachstanas), Sočis (Rusija), Splitas (Kroatija), Bordo (Prancūzija).

Rygos oro uostas sulaukė ir naujos aviakompanijos – Islandijos „Primera Air“, kuri nuo balandžio skraidins į Malagą.

„Wizz Air“ šiuo metu siūlo 31 maršrutą į 17 šalių iš trijų Lietuvos oro uostų – Vilniaus, Kauno ir Palangos, o iš Rygos – 13 maršrutų į 9 šalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius