Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Wizz Air“ toliau investuoja į tvariausių ir pažangiausių orlaivių parką Europoje

Vyriausybėms ir pramonės lyderiams iš viso pasaulio susirinkus į Jungtinių Tautų klimato kaitos konferenciją (COP26), Europos oro linijų bendrovė „Wizz Air“ skelbia naują svarbų veiklos etapą – tęsiamos investicijos į naujausius bei tvariausius orlaivių parkus Europoje. Oro bendrovė nusprendė, kad „Wizz Air“ bazėje Vienoje bus eksploatuojami tik „Airbus A320neo“ tipo lėktuvai, turintys pažangiausias degalų taupymo technologijas. Tai – trečioji „Wizz Air“ rinka, pereinanti prie vien „Airbus A320neo“ tipo lėktuvų, anksčiau į tokias technologijas bendrovė jau investavo Italijoje ir Abu Dabyje, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Wizz air“ lėktuvas
„Wizz air“ lėktuvas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Wizz Air“ tvarumas visada buvo svarbus verslo modelio elementas, atsispindintis kasdienėje oro linijų bendrovės veikloje ir ateities planuose.

„Wizz Air“ yra įsipareigojusi plėtoti savo lėktuvų parką su novatoriškais „Airbus A320neo“ tipo orlaiviais, kurie pasižymi efektyviu degalų naudojimu, puikia aerodinamika ir yra aprūpinti sparnų antgaliais (angl. Sharklets), kurie leidžia dar labiau sumažinti sparno pasipriešinimą. Lyginant su senesnės kartos lėktuvais, šio tipo orlaiviai pasižymi 43 proc. mažesniu triukšmu ir 50 proc. mažesne išmetamų dujų NOx emisija.

Šiuo metu vidutinis oro linijų bendrovės orlaivių parko amžius yra 5,1 metų. Tai vienas jauniausių ir efektyviausių orlaivių parkų pasaulyje. Pasirinktas optimalus skydžių valdymo tinklas, leidžiantis išvengti sujungiamųjų skrydžių, bei lengvesnės medžiagos lėktuvų salonuose sąlygoja tokią efektyvią bendrovės veiklą. Todėl „Wizz Air“ išmetamo CO2 emisijos kiekis – 57,3 gr/km/vienam keleiviui – ir toliau yra mažiausias lyginant su kitomis Europos oro linijomis. Be to, bendrovė įsipareigojo dar sparčiau mažinti savo veiklos poveikį aplinkai. „Wizz Air“ – viena tvariausių oro linijų Europoje.

Skaičiuojama, jog jei visos Europos oro linijų bendrovė skraidytų tokiu moderniu, efektyviu orlaivių parku kaip „Wizz Air“ ir naudotų juos taip, kaip „Wizz Air“ valdo savo orlaivius, CO2 emisija pramonėje per naktį sumažėtų 34 proc..

Bendrovė yra įsipareigojusi klientams pasiūlyti žemiausias bilietų kainas ir užtikrinti, kad didesnei daliai žmonių kelionės lėktuvu taptų tvarios, nes viena didžiausių „Wizz Air“ vertybių – ne atliekamų skrydžių skaičius, o bendras anglies dvideginio išmetimo mažinimas.

„Wizz Air“ daug dėmesio skiria ir kitoms veikloms, kurios skatina iki 2030 m. bendrovės anglies dvideginio išmetimą sumažinti iki 25 proc. Tai ir dešimtys degalų taupymo iniciatyvų, pavyzdžiui, vystomas modelis, kuris nustatytų nulinės kuro vertės svorį (angl. zero fuel weight), naudojama skrydžių planavimo sistema, padedanti atsisakyti nereikalingų kuro sąnaudų, tiksliau nustatyti skrydžio faktorius, kad būtų galima tiksliau apskaičiuoti kuro sąnaudas bei įdiegta elektroninė informacijos valdymo sistema (angl. Electronic Flight Bag, EFB).

Ateityje, „Wizz Air“ laukia ir ATI Fly Zero programos sėkmės. Bendrovė tikisi, jog vandeniliu varomi nulinės emisijos orlaiviai turi ateitį ir kad „Airbus“ tikslingai vysto vandenilio koncepciją ir siekia nulinės emisijos tikslo. Tikimasi, jog komercinis lėktuvas rinką pasieks ateinantį dešimtmetį. „Wizz Air“ įsipareigoja ir toliau investuoti į naujausias aviacijos technologijas, ypač į vandeniliu varomus lėktuvus, kuruos mato kaip ilgalaikį sprendimą, padėsiantį pramonei pasiekti nulio emisijos tikslus.

Daugiau informacijos apie „Wizz Air“ tvarumo projektus ir iniciatyvas rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius