„Acme Baltija“ apyvarta pernai krito iki 44 mln. litų, žengia į naujas rinkas

Didžiausios Baltijos šalyse informacijos laikmenų ir daugialypės terpės produktų gamintojos „Acme Baltija“ pardavimai pernai, palyginti su 2008 metais, smuko 23 proc. – iki 44 mln. litų.
Pinigai
Pinigai / Algirdo Kubaičio/BFL nuotr.

„Tikėjomės bent jau nekristi. Tačiau žemyn nutempė taip ir nesustojęs pardavimų nuosmukis Latvijoje ir Estijoje. Atsiliepė ir krizė kitose Europos šalyse. O didžiausią smūgį sudavė Ukraina ir Baltarusija, ten apyvarta krito netgi kartais“, – „Verslo žinioms“ sakė įmonės vadovas Paulius Paršeliūnas.

Pardavimai Lietuvoje smuko 12 procentų.

Šiemet įmonė užsibrėžė grąžinti apyvartą į 2008–-ųjų lygį. Įmonė meta dedas jėgas eksportui didinti ir nebesibaido net tolimų kraštų. Šiemet jos produkcija bus pradėta prekiauti Afrikoje, žvalgai siunčiami į Aziją.

„Darome viską, kad išeitume į naujas rinkas. Dalyvaujame visose galimose parodose. Pirmas šių metų ketvirtis buvo net geresnis nei užpernykštis, tad tikime einantys teisingu keliu“, – sakė P.Paršeliūnas.

 Šiemet įmonės eksporto geografiją papildė Bulgarija, Rumunija, Vokietija ir Austrija. Be to, jau šiais metais „Acme“ produkcija bus pradėta prekiauti Tunise, o Lenkijoje šiemet atsidarys bendrovės antrinė prekybos įmonė.

Iš viso šiemet įmonė planuoja eksportuoti už 30 mln. litų. Dabar eksportuojama 45 proc. produkcijos.

Pardavimus kilstelėti įmonė šiemet tikisi ir siūlydama naujų gaminių.

„Jau pradėta prekiauti energiją taupančiomis „Acme“ lemputėmis, o vasarą parduotuvėse atsiras “Acme„ smulkios buitinės technikos – lygintuvų, virdulių, plaukų džiovintuvų, sumuštinių keptuvų ir kitų buities prietaisų“, – sakė P.Paršeliūnas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius