Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 20 /13:14

Agentūra „Standard & Poor's“ apkarpė Italijos kredito reitingą

Reitingų agentūra „Standard & Poor's“ apkarpė Italijos kredito reitingą dėl silpnėjančio ekonomikos augimo ir išaugusio nerimo, kad šalis bus nepajėgi sumažinti antros pagal dydį euro zonos skolos, praneša „Bloomberg“.
Romoje kilo nauja neramumų banga
Romoje kilo nauja neramumų banga / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Italija Pinigai

Italijos reitingas nuo A+ buvo sumažintas iki A ir nustatyta neigiama reitingo perspektyva.

S&P pranešime teigiama, kad Italijos valdžios sektoriaus grynoji skola yra didžiausia lyginant su kitomis A reitingą turinčiomis šalimis. Agentūra prognozuoja, kad skola dar labiau didės, ir iki aukštesnio lygio nei buvo tikėtasi anksčiau.

„Nepasitikėjimą Italija sukuria silpna Italijos vyriausybės padėtis. Tai gali sutrukdyti Italijai imtis griežtų taupymo priemonių, kurios yra tiesiog būtinos, kad šita šalis šiek tiek nutoltų nuo krizės. Aš manau, kad, palyginti su Graikija, Italija turi šiekt tiek laiko padėčiai pataisyti, tačiau, jeigu tas laikas bus iššvaistytas, Italija gali sulaukti labai panašių iššūkių kaip ir Graikija“, – antradienį žurnalistams sakė G.Nausėda.

Ankstenis S&P sprendimas sumažinti JAV reitingą supurtė visą finansinį pasaulį, tačiau, G.Nausėdos teigimu, tam tikra prasme pasitarnavo ir teigiamai.

„Buvo atkreiptas politikų dėmesys, kad giluminės problemos egzistuoja, skolos klausimas gilėja, aštrėja, JAV skola jau beveik pasiekė ir netrukus pasieks 100 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP), reiškia, reikia efektyvaus šių klausimų sprendimo“, – sakė ekonomistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius