Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Akcijų rinkos įvertino tikimybę, kad FED skatins ekonomiką

Pirmadienį JAV Federalinio rezervų banko vadovo Beno Bernanke žodžius lydėjo akcijų kilimas, kuris įvertino FED lūkesčius dėl naujo skatinimo, rašo SEB banko analitikai.
Benas Bernanke
Benas Bernanke / AFP/„Scanpix“ nuotr.

FED vadovo žodžiai apie spartesnio ūkio augimo poreikį lėmė nuotaikas finansų rinkose. B.Bernanke teigė, kad atsigavimas dar nėra užtikrintas, o didžiausios problemos išlieka JAV darbo bei būstų rinkose.

Pastarieji žodžiai papildė pirmadienį FED vadovo išsakytus nuogąstavimus. B.Bernanke taip pat teigė, kad negalima atmesti ir kiekybinio ekonomikos skatinimo galimybės (QE).

Kitas FED narys taip pat teigė, kad FED gali tekti imtis monetarinio skatinimo, jei nedarbas išliks didelis. Tačiau šįkart akcijų rinkoms FED narių pasisakymai turėjo mažai įtakos, kadangi jau pirmadienį B.Bernanke žodžius lydėjo akcijų kilimas, kuris įvertino FED lūkesčius dėl naujo skatinimo.

Antradienį skelbti JAV makroekonominiai rodikliai atitiko lūkesčius ir pastebimos reikšmės rinkoms neturėjo. „Case Shiller“ būstų kainų indeksas bei vartotojų pasitikėjimo indeksas atitiko prognozuotas reikšmes, o Ričmondo FED gamybos pasitikėjimo indeksas buvo kiek prastesnis ir kovą siekė 7, nors buvo tikimasi 18.

JAV „Dow Jones“ bei „S&P 500“ indeksai nukrito po 0,3 procento. Azijos akcijų rinkos šįryt daugiausia krenta. Honkongo „Hang Seng“ indeksas nukrito daugiau nei 1 proc., kadangi nerimą dėl Kinijos augimo sulėtėjimo paskatino prastesni įmonių rezultatai. Sausį bei vasarį Kinijos bendrovių pajamos smuko 5,2 proc., palyginti su 25 proc. augimu gruodį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius