-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amerikiečiai didina išlaidas mobiliajam ryšiui, mažindami išlaidas maistui, drabužiams, pramogoms

JAV namų ūkiai mažina išlaidas maistui, drabužiams ir pramogoms, kad galėtų įsigyti brangius išmaniuosiuos telefonus ir naudotis mobiliojo interneto paslaugomis, rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“.
Jaunimas naudojasi mobiliaisiais telefonais
Jaunimas naudojasi mobiliaisiais telefonais / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Išmaniaisiais telefonais JAV naudojasi daugiau kaip pusė mobiliųjų telefonų savininkų. Oficialiais duomenimis, per pastaruosius ketverius metus amerikiečiai gerokai padidino išlaidas telefono ryšiui ir kartu sumažino išlaidas kavinėms ir restoranams, drabužiams ir pramogoms.

Mobiliojo ryšio operatoriai tikisi, kad siūlydami vartotojams didelės spartos interneto ryšio paslaugą ir naujus duomenų perdavimo planus iš jų galės gauti dar daugiau.

Amerikiečių išlaidos mobiliojo ryšio paslaugoms 2011 metais padidėjo daugiau kaip 4 proc. ir prieaugis buvo didžiausias nuo 2005 metų. Vidutinės namų ūkių išlaidos mobiliajam ryšiui pernai sudarė 1,226 tūkst. JAV dolerių. 2007 metais, kai „Apple“ pristatė rinkoje savo pirmąjį „iPhone“, šios vidutinės išlaidos sudarė 1,11 tūkst. JAV dolerių.

Šeimos, kuriose yra daugiau nei vienas išmanusis telefonas, už ryšio paslaugas moka gerokai daugiau už vidurkį, kartais daugiau nei 4 tūkst. JAV dolerių per metus, ir tai gerokai viršija jų išlaidas kabelinei televizijai ir namuose įdiegtam interneto ryšiui.

Ši tendencija labai palanki mobiliojo ryšio operatoriams, įskaitant „Verizon Wireless“ ir AT&T. JAV ryšio operatoriai iš mobiliojo interneto paslaugų pardavimo 2011 metais užsidirbo apie 59 mlrd. JAV dolerių. 2007 metais šis rodiklis sudarė maždaug 22 mlrd. JAV dolerių.

Pernai amerikiečiai mobiliajam ryšiui vidutiniškai išleido 116 JAV dolerių daugiau negu 2007 metais, tačiau bendros namų ūkių išlaidos tuo pat laikotarpiu padidėjo tik 67 JAV doleriais.

Išlaidos kavinėms ir restoranams sumažėjo vidutiniškai 48 JAV doleriais, drabužiams – 141 JAV doleriu, pramogoms – 126 JAV doleriais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius