Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Angelos Merkel sąjungininkas atmeta nuolaidų Graikijai tikimybę

Svarbus Vokietijos kanclerės Angelos Merkel sąjungininkas interviu, kuris skelbiamas sekmadienį, tvirtino, kad nėra jokių galimybių daryti nuolaidas Graikijai dėl jai suteiktos pagalbos sąlygų įgyvendinimo, ir nurodė, jog nemato daug galimybių, kad Vokietijos valdančioji koalicija paremtų trečią pagalbos paketą.
Volkeris Kauderis
Volkeris Kauderis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Graikijos premjeras Antonis Samaras kitą savaitę turi apsilankyti Vokietijoje ir Prancūzijoje. Europa tuo tarpu kitą mėnesį laukia skolos inspektorių ataskaitos dėl Graikijos pažangos įgyvendinant reformas bei taupymo priemones, kurių reikalaujama mainais į du didžiulius finansinės pagalbos paketus.

Atsitraukimo dėl šių priemonių ženklai Vokietijoje ir kitose klestinčiose valstybėse pakurstė nekantrumą dėl Graikijos ir spėliones dėl galimo graikų pasitraukimo iš 17 valstybių euro zonos. Šalis kreditorės nerodo didelio entuziazmo dėl ilgesnio termino ar kitų nuolaidų Graikijai.

Erdvės daugiau nėra nei dėl terminų, nei dėl paties reikalo, nes tai vėl būtų susitarimų pažeidimas. Kaip tik tai ir privedė prie šios krizės

„Graikai privalo laikytis to, su kuo sutiko“, – savaitraščiui „Der Spiegel“ sakė Volkeris Kauderis, A.Merkel konservatorių frakcijos parlamente lyderis.

„Erdvės daugiau nėra nei dėl terminų, nei dėl paties reikalo, nes tai vėl būtų susitarimų pažeidimas. Kaip tik tai ir privedė prie šios krizės“, – sakė jis.

Paklaustas, ar gali įsivaizduoti trečią pagalbos paketą Graikijai, V.Kauderis atsakė, kad pareigūnai turės palaukti tarptautinių skolos inspektorių ataskaitos, bet pridūrė: „Nematau didelių galimybių (valdančiojoje) koalicijoje trečiam pagalbos paketui“.

Beveik visiems euro zonos gelbėjimo sprendimams reikia Vokietijos parlamento pritarimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius