-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijoje atšaukti kai kurių prekių, išskyrus degalų, išvežimo apribojimai

Baltarusijoje nuo šios dienos panaikinti pernai birželį įvesti kai kurių plataus vartojimo išvežimo apribojimai ir draudimai. Degalų išvežimas ir toliau bus ribojamas.
Degalai Baltarusijoje pabrango 10 procentų.
Degalinė Baltarusijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Visi apribojimai plataus vartojimo prekių, išskyrus degalų, išvežimui, taip pat ir taikant specialią rinkliavą, Baltarusijos vyriausybės sprendimu atšaukti nuo vasario 15 dienos nulio valandų“, – pranešė Baltarusijos valstybinio muitinės komiteto spaudos tarnybos atstovas.

Jis pabrėžė, jog fiziniams asmenims galiojantys apribojimai degalų išvežimui iš Baltarusijos nepanaikinti, ir kol kas neplanuoja jų atsisakyti.

Į sąrašą prekių, kurias fiziniams asmenims nuo praėjusių metų birželio vidurio buvo laikinai uždrausta išvežti iš Baltarusijos, buvo patekęs cementas, šaldytuvai ir šaldikliai, viryklės, sintetinės plovimo priemonės, kruopos, makaronai.

Antrąjį sąrašą sudarė maisto produktai, kurių išvežimas iš Baltarusijos buvo ribojamas kiekybiškai. Nemokant specialios rinkliavos, kurios dydis – dviguba vidutinė prekės kaina, vienam fiziniam asmeniui leista iš Baltarusijos išvežti iki dviejų kilogramų kiaulienos ir paukštienos, cukraus, miltų, fermentinio sūrio, iki vieno kilogramo sviesto, ne daugiau kaip du pakelius cigarečių, ne daugiau kaip penkis indelius mėsos ar pieno konservų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius