Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijos krizė išgąsdino ne visus verslininkus

Nepaisant to, kad Baltarusijos rublio kursas pastaruoju metu krito 40 proc., kai kurios Lietuvos įmonės savo verslo planų neatšaukia. Informacinių technologijų bendrovė „CID Baltic“ savo biurą Baltarusijoje ketina atidaryti vėliausiai po pusės metų.
Informacinės technologijos
Informacinės technologijos / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Įmonė ketina verslo procesų optimizavimo sprendimus, elektroninių paslaugų bei dokumentų valdymo sistemas, kompleksinius sprendimus viešajam sektoriui eksportuoti į Rytų Europą ir Vidurio Aziją. Jau užmegzti kontaktai su Turkmėnistanu, Kirgizija, Azerbaidžanu, Gruzija, Kaliningradu.

Kartu su Baltarusija, pasak „CID Baltic“ generalinio direktoriaus Aido Kavaliausko, įmonė ketina eksportuoti informacinių technologijų sprendimus į kitas Nepriklausomų valstybių sandraugos (NVS) valstybes.

„Mes bendraujame jau metus. Pasiūlyta įsikurti biurą Baltarusijoje mums buvo jau seniai. Tam prireiks daugiausiai pusės metų, o gal ir mažiau. Baltarusija yra suinteresuota bendradarbiauti, ten yra daug gerų inžinierių, kitų specialistų“, – 15min.lt sakė A.Kavaliauskas.

Pasak jo, Baltarusijos krizė tiesioginės įtakos įmonei neturės. „Baltarusiai turi bėdų su valiuta, todėl importuoti kažką į šią šalį yra sudėtinga. Tačiau mes kartu su Baltarusija ketiname eksportuoti produktus į NVS šalis, todėl problemų neturėtų kilti“, – sakė A.Kavaliauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius