-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltijos šalys moko Graikiją, kaip tvarkytis su krize

Graikija, norėdama įveikti ją ištikusią finansinę krizę, turėtų imti pavyzdį iš Lietuvos ir Latvijos. Tai naujienų agentūrai „Bloomberg“ pareiškė Lietuvos finansų ministrė Ingrida Šimonytė ir Latvijos centrinio banko vadovas Ilmaras Rimševičius.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Baltijos šalys, siekdamos išsaugoti savo finansinį stabilumą, praėjusiais metais buvo priverstos taikyti itin griežtas biudžeto konsolidavimo priemones ir patyrė giliausią recesiją Europos Sąjungoje (ES). Nepaisant to, kreditų reitingų agentūra „Moody's“ jau pakėlė Baltijos šalių kreditų reitingų perspektyvas, rašo „Bloomberg“.

Tuo tarpu Graikija penktadienį paprašė ES ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) aktyvuoti jai skirtą finansinės pagalbos paketą, kurio dydis siekia 45 mlrd. eurų.

„Graikijos situacija yra panaši į Latvijos, kuri neturėjo kito pasirinkimo kaip tik karpyti išlaidas“, –sakė I.Rimševičius. Jis teigė besidžiaugiantis, kad Latvija vis dažniau pateikiama kaip pavyzdys, nes prieš metus dauguma žmonių galvojo, kad šalis žlugs. „Šiandien mes daugiau ar mažiau išsikapanojome iš sudėtingos padėties“, – kalbėjo Latvijos centrinio banko vadovas.

„Jei šalis negali pritraukti pinigų palankiu terminu finansuoti deficito, ji turi sumažinti deficitą. Mes apie tai žinome daug“, – tikino I.Šimonytė. Anot jos, Baltijos šalys su turėtu deficitu privalėjo susitvarkyti labai greitai. „Tuo tarpu Graikija galėjo skolintis tarptautinėse rinkose už pavydėtinas palūkanas“, – sakė Lietuvos finansų ministrė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius