Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Banko prognozė: Graikija bankrutuos per 5 metus

Per artimiausius 5 metus Graikija bankrutuos. Tokias prognozes savo ataskaitoje pateikė Didžiosios Britanijos centrinis bankas, skelbia rp.pl.
Finanasai Graikijoje
Graikijai prognozuoja bankrotą. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ne pačias geriausias prognozes Didžiosios Britanijos centrinis bankas pateikė ir kitoms euro zonos šalims, kurios išgyvena gilią ekonominę krizę. Portugalijos bankroto rizika siekia 60 proc., Airijos ir Italijos – atitinkamai 50 ir 40 proc.

Kaip paaiškino banko vadovas Mervynas Kingas, tai nėra hipotetiniai spėjimai. Ši prognozė paremta labai kruopščiais skaičiavimais, kiek šioms šalims kainuoja skolų aptarnavimas finansinėse rinkose.

Šiems procesams įtakos neturi ir tai, kad Portugalija ir Airija Tarptautinio valiutos fondo ir Europos Komisijos pasiūlytas reformas vykdo pagal numatytą planą. Airiai šeštadienį informavo, kad nepaisant to, kad mokesčių surinkta mažiau, negu buvo planuota, šalis sugebėjo šiek tiek sumažinti biudžeto deficitą. Pajamos, gautos surinkus mokesčius, kaip prognozuojama, šiemet sieks 34,2 mlrd. eurų. Buvo planuota, kad ši suma bus 34,9 mlrd. eurų.

Panašias „juodas“ prognozes skelbia ir ING banko analitikai. Jų nuomone, euro zonos subyrėjimas lemtų jai priklausančiose šalyse gilią recesiją – bendrasis vidaus produktas sumažėtų 9 proc. Tokios sudėtingos ekonominės krizės padariniai būtų juntami net iki 2016 metų.

Dėl šių priežasčių sustiprėtų doleris, kurio kaina pasiektų 0,85 dolerio už eurą, kai šiuo metu yra 1,35 dolerio už eurą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius