Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biržos laikmatis: didėja FED skatinimo tikimybė

Rinkos dalyvių optimizmas didėjo, kadangi įskaičiuojama vis didesnė JAV Federalinio rezervų banko skatinimo tikimybė, „Biržos laikmatyje“ rašo SEB banko analitikai.
Doleriai
Doleriai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Didėjanti tikimybė, kad FED imsis naujo ekonomikos skatinimo didina investuotojų optimizmą. Tad trečiadienį buvo galima stebėti gana stiprų ralį pasaulio akcijų rinkose. Pagrindiniai JAV ir Europos indeksai kilo 2,3-2,4 proc., o ketvirtadienio rytą Japonijos NIKKEI pakilęs 1,24 procento.

Rinkos dalyvių optimizmą paskatino Europos centrinio banko (ECB) vadovo Mario Draghi komentaras, kad centrinis bankas yra pasiruošęs imtis skatinančios pinigų politikos, jei to prireiks. ECB bazinių palūkanų nepakeitė ir paliko galioti esamas 1,00 proc. palūkanas.

JAV FED ataskaitoje didelių pokyčių dėl ūkio augimo perspektyvos neprognozuojama. Ketvirtadienį bus atkreiptas dėmesys į FED vadovo B. Bernankes kalbą, kuri yra svarbi valiutų ir palūkanų rinkoms, taip pat vykdomą Ispanijos obligacijų aukcioną bei Anglijos banko sprendimą dėl bazinių palūkanų.

Trečiadienį Vilniaus biržos indekso OMXV vertė padidėjo 0,84 proc. ir kilo jau antrą dieną iš eilės, Talino OMXT išaugo 1,16 proc. ir tai jau buvo trečias iš eilės teigiamas dienos pokytis. Regiono akcijų rinkų dalyvių nuotaikas teigiamai veikė pasaulinėse rinkose įsivyravusios akcijų augimo tendencijos. Rinkos likvidumas taip pat padidėjo – sudarytų sandorių skaičius išaugo trečdaliu, o bendra apyvarta – beveik dvigubai. TEO LT (0 proc., 321 tūkst. eurų) akcijos išlaikė lyderio pozicijas pagal sudarytų sandorių apyvartą, o jų kaina išliko nepakitusi – 0,637 euro. Jau anksčiau buvo oficialiai paskelbta, kad akcijas biržoje superka Skandinavijos telekomunikacijų bendrovė „TeliaSonera“, kuri taip pat nuo birželio 5 d. vykdo savanorišką oficialų siūlymą už tą pačią kainą supirkti mažumos akcininkų turimas bendrovės akcijas. Per pirmąsias 2 supirkimo dienas akcijų pardavimui nebuvo pateikta.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius