-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biržos laikmatis: savaitė akcijų rinkose baigsis optimistiškai

Pasaulio finansų rinkose optimizmas tęsiasi. Panašu, jog tradicinis vasaros scenarijus buvo paneigtas – bent trumpalaikės korekcijos sulaukta nebuvo. Nesant rimtesnių sukrėtimų ar blogų naujienų, pastaroji stabili indeksų kilimo tendencija turėtų tęstis ir toliau, penktadienį „Biržos laikmatyje“ rašo SEB banko analitikai.
Akcijų birža
Akcijų birža / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vis dėlto, tai nereiškia jog brangsta visų iš eilės bendrovių akcijos. Šie metai akivaizdžiai įrodė, jog indeksų vertes kelia tik solidžios ir stabilius veiklos rezultatus sugebančios demonstruoti kompanijos. Dėl to S&P 500 indekso vertė nuo metų pradžios pakilusi jau beveik 13 procentų.

Tuo tarpu didelė dalis smulkesnių bendrovių akcijų kainos nukritusios netgi žemiau itin pesimistinio 2008 metų lygio.Bendrą optimizmą JAV rinkoje palaiko ir pastoviai gerėjantys rodikliai nekilnojamojo turto rinkoje. Didžioji dalis analitikų sutinka, jog šis sektorius jei dar negrįžo iki prieškrizinio lygio, tai bent jau yra netoli jo.

Deja, panašiomis naujienomis negali pasigirti Vakarų Europos rinkos, tad belieka džiaugtis, kad bendras nerimas dėl pietinių šalių yra sumažėjęs. Nepaisant to,Vokietijos kanclerė Angela Merkel Graikijai dar kartą priminė, jog šios šalies laikas susitvarkyti struktūrines problemas sparčiai senka.

Baltijos šalių rinkose, ypač Taline, investuotojų nuotaikos taip pat išlieka stabiliai geros. Po paskelbtų geresnių nei tikėtasi „Tallink Grupp“ veiklos rezultatų pastarosios bendrovės akcijų vertė užfiksavo teigiamą 4,37 proc. pokytį. Negana to, „Baltika“ pranešė apie pelningą antrąjį šių metų ketvirtį – ši gera žinia buvo reikalinga kaip oras ne pačius geriausius laikus išgyvenančiai bendrovei. Tai akivaizdžiai iliustravo ir ketvirtadienio net 8,11 proc. akcijų brangimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius