Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britanijoje išaugo imigracijos apimtys

Per 12 mėnesių iki šių metų kovo Didžiojoje Britanijoje padidėjo grynosios imigracijos apimtys, nes šiuo laikotarpiu sumažėjo išvykstančių žmonių skaičius, rodo naujausi statistikos duomenys, kuriais remiasi šalies žiniasklaida.
migracija
Migracija / G.Savicko/BFL nuotr.

Statistika parodė, kad į Jungtinę Karalystę minėtu laikotarpiu atvyko gyventi 215 tūkst. daugiau žmonių nei išvažiavo. Tokius duomenis Nacionalinis statistikos biuras paskelbė po dienos, kai šalies Vyriausybė paskelbė planuojanti riboti imigraciją. Ministrų kabinetas nori imigrantų skaičių iki 2015 metų sumažinti, kad jų liktų „kelios dešimtys tūkstančių“.

Statistikos biuras pranešė, kad per 12 mėnesių iki 2010 metų kovo į Didžiąją Britaniją atvyko 580 tūkst. žmonių, o tai iš esmės atitinka ilgalaikę tendenciją. Apie 15 proc. iš jų sudarė į šalį grįžę užsienyje gyvenę britai. O 364 tūkst. žmonių iš Didžiosios Britanijos išvyko. Išvykėlių skaičius mažėja nuo 2008 metų gruodžio. Statistikos biuras pabrėžia, kad nuo tų metų pabaigos išvykstančiųjų skaičius, kaip spėjama, sumažėjo 28 proc.

Statistikai atkreipia dėmesį, kad sumažėjo pagal darbo vizas į Didžiąją Britaniją atvykstančių žmonių, tačiau gerokai šoktelėjo atvykėlių su studentų vizomis skaičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius