Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Būstas šalia Kremliaus: 42 tūkstančiai dolerių už kvadratinį metrą

Rusijos turtuoliai įvaizdžiui gali skirti milžiniškus pinigus – tai liečia ir nekilnojamąjį turtą prestižinėse vietose, rašoma italų leidinyje „La Repubblica“.
Kremliaus bokštai
Kremliaus bokštai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasaulinė finansų krizė prabangaus nekilnojamojo turto rinkos Rusijoje nepalietė. Net 100 pastatų iš brangiausių pasaulio nekilnojamojo turto objektų sąrašo yra Maskvoje – netoli Kremliaus, istoriniame Arbatate, Kutuzovo prospekte. Tačiau paprastiems mirtingiesiems butai šiuose namuose neįkandami. Kainos čia siekia 42 tūkstančius dolerių už kvadratinį metrą, tačiau tam tikrais atvejais gali būti net 82 tūkstančiai dolerių už kvadratinį metrą. Tai reiškia, kad už 260 kvadratinių metro ploto butą galima sumokėti 11 milijonų dolerių.  „Kalbama apie senus, tačiau atnaujintus namus, kurių viduje yra naujausia įranga, dažnai – italų gamybos“, – pažymima leidinyje.

„Rusijoje, visų pirma Maskvoje ir Sankt Peterburge, turtų demonstravimas yra daugybės žmonių gyvenimo būdo dalis. Simbolių sistema turi savo svorį ir tikslą – tam, kad būtum priimtas į tam tikrus sluoksnius, sudarytum sutartis, vertas tik kai kurių magnatų. Nuostabą kelia pirmų trijų šių metų mėnesių skaičiai: agentūros užverstos darbu, liukso klasės namų pardavimas išaugo 18 proc.“, – rašoma leidinyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius