Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Garsiausias pasaulyje cirkas „Cirque du Soleil“ atleidžia dešimtadalį darbuotojų

Balandžio mėnesį į Lietuvą grįžtantis „Cirque du Soleil“ („Saulės cirkas“ – liet.) praneša, kad artimiausiomis savaitėmis atleis 400 darbuotojų – tai sudarys tik 10 proc. visos kompanijos darbo jėgos, praneša elpais.es.
„Cirque du Soleil“: juodoji dainininkė
„Cirque du Soleil“: juodoji dainininkė / „Cirque du Soleil“ nuotr.

Kompanija, įkurta prieš 29 metus ir iš mažos gatvės artistų grupės tapusi didžiuliu verslu, pernai deklaravusiu per milijardą Kanados dolerių, tikina, kad darbuotojų mažinimas nereiškia, kad susiduriama su krize.

„Visiems turi būti aišku. Cirkas nėra krizėje“, – pabrėžia „Saulės cirko“ atstovas Renee-Claude Menardas. Taip pat jis nuramino, kad „Cirque du Soleil“ įkūrėjas ir savininkas Guy Laliberte neturi planų jo parduoti.

R.Menardas sako, kad 2012-ieji kompanijai buvo vieni geriausių metų, per kuriuos parduota daugiau nei keturiolika milijonų bilietų į 19 pasirodymų, kuriuos galima išvysti pagrindiniuose Šiaurės Amerikos, Europos ir Azijos miestuose.

Nepaisant to, kad deklaruota daugiau nei milijardas dolerių, paaiškėjo, kad cirkas iš to pajamų negavo. R.Menardas džiaugiasi, kad nepaisant pastaraisiais metais pasaulyje siaučiančios krizės, cirko ekonominė situacija yra gera. „Mums pasisekė, kad šiuo metu vis dar esame pajėgūs dirbti ir kurti naujus pasirodymus. Cirkas dabar jų turi daugiau nei bet kada.“ Kita vertus, jam reikėjo atsisakyti keturių senų spektaklių.

Aštuoni iš 19 „Cirque du Soleil“ spektaklių rodomi Jungtinėse Amerikos valstijose (septyni Las Vegase ir vienas Orlande). Nors pajamos iš šių spektaklių gaunamos JAV doleriais, dauguma išlaidų mokama Kanados moneta. Praėjusiais metais jos vertė krito 3 procentais.

Kompanijos atstovas sako, kad vien dėl valiutos skirtumų pernai prarasti trys milijonai JAV dolerių.

15min.lt primena, kad Lietuvių širdis 2011-ųjų pabaigoje spektakliu „Saltimbanco“ užkariavęs garsiausias ir brangiausias pasaulyje šou kūrėjas „Cirque du Soleil“ į Vilnių grįš su kitu kritikų ir viso pasaulio žiūrovų pripažintu bei vienu gražiausiu spektakliu „Alegría“. Kanados šou giganto trupė Vilniaus „Siemens“ arenoje balandžio 18-20 dienomis surengs tris pasirodymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius