-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dabartiniai tėvai savo vaikams nepaliks nieko

Daugumai besitikinčių paveldėti savo tėvų sukauptą turtą ir pinigus teks nusivilti: dabartiniai tėvai senatvėje linkę išleisti viską, ką buvo sukaupę vaikams.
Šeimos konfliktas
Šeimos konfliktas / „Photos.com“ nuotr.

Didžiojoje Britanijoje atlikti tyrimai rodo, kad du trečdaliai vyresnių nei 35 metų asmenų tikisi paveldėti tėvų turtą, tačiau pusė sulaukusių penkiasdešimtmečio teigia leidžiantys sukauptas santaupas ir negalvojantys apie tai, ar ką nors paliks savo atžaloms, rašo „The Telegraph“.

Daugiau nei trečdalis vyresnių apklaustųjų teigė, kad sutaupyti palikimui jiems būtų sunku, dar 20 proc. apklaustųjų pareiškė neketinantys po mirties niekam nieko palikti. Tokie tyrimo rezultatai gali nuvilti daugybę suaugusių vaikų, kurie, pasak specialistų, vis dažniau laukia tėvų pagalbos kaip išsigelbėjimo. Apklausoje dalyvavo 2000 Jungtinės Karalystės gyventojų. 

„Nestebina tai, kad didėjant mokesčiams, brangstant mokslui, augant finansiniams įsipareigojimams, jaunimas vis desperatiškiau tikisi sulaukti pagalbos rankos iš savo tėvų“, – sako tyrimą atlikusios įmonės Skiptono finansinės paslaugos direktorius Andrew Barkeris.

„Labiausiai gąsdina, kad nepaisant to, jog du trečdaliai jaunų žmonių tikisi sulaukti palikimo, vos ketvirtis jų sugeba pasikalbėti apie tokius lūkesčius su savo tėvais“, – pridūrė A.Barkeris.

Tuo tarpu įmonės „Grant Thornton“ buhalteris Maike'as Warburtonas nesistebi tokiais tyrimo rezultatais teigdamas, jog yra daugiau žmonių iš prigimties labiau linkusių gauti dovanas, nei tų, kurie jaučiasi laimingi duodami. „Be to, dabar einantys į pensiją žmonės jos gauna kur kas mažiau nei tikėjosi“, – teigia M.Warburtonas.

Ekspertai Didžiojoje Britanijoje ragina apie palikimą su tėvais pasikalbėti kuo anksčiau, nes ten tik  prieš 7-erius metus iki mirties padovanotas turtas nėra apmokestinamas. Tuo tarpu Lietuvoje paveldėjimo mokestis netaikomas, kai turtą paveldi sutuoktiniai, vaikai, įvaikiai, tėvai, įtėviai, globotiniai, seneliai, anūkai, broliai, seserys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius