-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Danske“ bankas: Estijai gali nepavykti įsivesti euro

Estijai gali nepasisekti kitais metais įsivesti euro – jos paraiška gali būti atmesta, teigia „Danske“ banko analitikai, remdamiesi Europos Sąjungos (ES) ekonomikos ir pinigų komisaru Olliu Rehnu.
Eurai
EK ir ECB gegužės 12 dieną turėtų paskelbti, ar Estija atitinka kriterijus, reikalingus narystei euro zonoje. / Photos.com

O.Rehnas trečiadienį pareiškė, kad Estijos prisijungimas prie euro zonos „yra nebaigtas reikalas“ ir kad „Europos Komisija (EK) labai atidžiai įvertins Estijos biudžeto bei infliacijos duomenis“, rašo naujienų agentūra „Bloomberg“.

Estija, kuri teigia, kad atitinka visus kriterijus, kad įsivestų eurą, po Slovėnijos ir Slovakijos būtų trečia Rytų Europos valstybė, prisijungusi prie euro zonos. Tačiau prastėjanti Graikijos finansinė padėtis ir į kitas valstybes plintančios problemos didina riziką, kad euro zonai priklausančios šalys stabdys jos plėtrą, mano „Danske“ banko analitikai Larsas Christensenas ir Violeta Klyvienė.

„Mes manome, kad Vokietijos Vyriausybė ir šios šalies Centrinis bankas ypač skeptiškai vertins bet kokį euro zonos plėtimąsi“, – išplatintame pranešime teigia L.Christensenas ir V.Klyvienė.

EK ir Europos centrinis bankas (ECB) gegužės 12 dieną turėtų paskelbti, ar Estija atitinka kriterijus, reikalingus narystei euro zonoje. ES, remdamasi EK ir ECB pateikta informacija, priims galutinį sprendimą dėl Estijos prisijungimo prie euro zonos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius