-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dėl streikų Prancūzija kasdien patiria 200–400 mln. eurų nuostolių

Prancūzijos valdžia įvertino nuostolius, kurie patiriami dėl šalį paralyžiavusių streikų. Kaip pirmadienį paskelbė finansų ministrė Christine Lagarde, ne pirmą savaitę tebesitęsiantys streikai šaliai kainuoja 200–400 mln. eurų kasdien, praneša naujienų agentūra AFP.
Streikas Prancūzijoje
Streikas Prancūzijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Visuotinės protesto akcijos Prancūziją apėmė rugsėjį. Kai kuriuose regionuose jos peraugo į riaušes ir susidūrimus su policija. Paryžiuje dėl municipalinių darbuotojų protestų sutriko visuomeninio transporto eismas. Streikai paveikė ir susisiekimą oru bei geležinkeliais.

Spalio 15 dieną prie streikų prisidėjo naftos perdirbimo įmonės. Dėl to šalyje pradėjo trūkti degalų ir atsirado grėsmė, kad bus paralyžiuotas visas transportas. Naftos perdirbimo įmonės „Grandpuits“, kuri yra pagrindinė benzino ir aviacinio kuro tiekėja Paryžiaus regionui bei sostinės oro uostams, veiklą pavyko atnaujinti tik įsikišus policijai.

Prancūzų nepasitenkinimą sukėlė įstatymo projektas, numatantis pensinį amžių nutolinti nuo 60 iki 62 metų. Spalio 15 dieną dokumentą patvirtino Nacionalinis susirinkimas – Žemutiniai parlamento rūmai. Spalio 22 dieną jam pritarė Senatas. Galutinis balsavimas numatytas spalio 27 dieną. Jeigu jis bus sėkmingas, dokumentą liks tik pasirašyti prezidentui Nicolas Sarkozy.

Spalio 21 dieną Prancūzijos chemijos pramonės asociacijos generalinis direktorius Jeanas Pelinas pareiškė, kad vien chemijos pramonė dėl protesto akcijų jau prarado apie milijardą eurų, o kiekviena nauja streikų diena atneša dar 100 mln. eurų nuostolių. J.Pelino nuomone, tai stiprus smūgis ekonomikai, kuri dabar mėgina atsigauti po visuotinės krizės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius