Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Derybos baigtos: Ispanijos prekybos tinklą „DinoSol“ perka „Maxima“

50-ies parduotuvių tinklą Ispanijoje valdanti bendrovė „DinoSol“nusprendė, kad „Maxima“ yra tinkamiausias šios prekybos bendrovės pirkėjas.
Maxima
Maxima / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Nauji savininkai bus atsakingi ne tik už ankstesnės veiklos tęstinumą. Jie taip pat turėtų suteikti naują impulsą, kuris leistų užimti svarbų strateginį vaidmenį ir leistų įsitvirtinti mažmeninės prekybos sektoriuje“, – teigiama „DinoSol“ pranešime.

Kaip praneša Ispanijos spauda, „DinoSol“ yra viena iš didžiausių platinimo įmonių Ispanijoje, užimanti penktą poziciją prekybos centrų reitinge. Planuota, kad 2011 m. bendrovės apyvarta turėtų siekti 1,376 mlrd. eurų (4,7 mlrd. litų), arba 1,5 proc. mažiau nei 2010 metais.

Nurodoma, kad parduoti bendrovę nuspręsta tuomet, kai pernai balandį iš veiklos pasitraukė ankstesnis savininkas, bendrovė „Permira“. Pasitraukus akcininkui, įmonės savininkais tapo 24 bankų susivienijimas, vadovaujamas „Bankia“, „SocietenGenerale“, „Lloyds“, „Alcentra“, „Indicus“ ir „Prudential“, kurie kartu valdo 60 proc. bendrovės kapitalo.

Po perėmimo tinklo turimos skolos buvo refinansuotos ir sumažėjo nuo 400 mln. eurų (1,38 mlrd. litų) iki mažiau nei 100 mln. eurų (345 mln. litų). Tai esą pritraukė ir susidomėjimą iš rinkos.

„DinoSol“ yra antras „Maxima grupės“ pirkinys per pastaruosius mėnesius. Gruodį skelbta, kad „Maxima grupė“ perka Lenkijos prekybos tinklą „Aldik Nova“.

„Maxima grupės“ mažmeninės prekybos apyvarta pernai augo 6,5 proc. iki 7,767 mlrd. litų (be PVM) apyvarta. „Maxima grupėje“ dirba daugiau kaip 27,5 tūkst. darbuotojų.

 

 

     

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius