Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Didžioji Britanija galbūt niekada nesusigrąžins lėšų, panaudotų RBS ir „Lloyds“ gelbėti

Didžioji Britanija galbūt niekada nesusigrąžins mokesčių mokėtojų lėšų – iš viso 66 mlrd. svarų, – kurie krizės laikotarpiu buvo panaudoti „Royal Bank of Scotland“ (RBS) ir „Lloyds Banking Group“ akcijoms įsigyti, mano Didžiosios Britanijos parlamento nariai.
Gelbėdama bankų sektorių Didžiosios Britanijos vyriausybė didina savo įtaką.
Gelbėdama bankų sektorių Didžiosios Britanijos vyriausybė didina savo įtaką. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Parlamento valstybės lėšų panaudojimo kontrolės komiteto ataskaitoje pažymima, kad 2008 metais nacionalizuoto hipotekos banko „Northern Rock“ pardavimas 2011 metais parodė, kad Didžiosios Britanijos vyriausybė neturi pakankamai žinių ir išteklių, kad galėtų sėkmingai parduoti RBS ir „Lloyds“.

Komiteto ekspertai nemano, kad valstybės valdomi šių dviejų bankų akcijų paketai galėtų būti parduoti artimiausioje ateityje.

„Vyriausybei kurį laiką teks valdyti šias akcijas ir 66 mlrd. svarų, kurie buvo panaudoti RBS ir „Lloyds“ gelbėti, galbūt niekada nebus susigrąžinti“, – rašoma ataskaitoje.

„Visai tikėtina, kad Didžiosios Britanijos mokesčių mokėtojams šių bankų akcijas teks valdyti daugelį metų“, – mano komiteto ekspertai.

Išankstiniais komiteto vertinimais, Didžiosios Britanijos mokesčių mokėtojų nuostoliai dėl investicijų į „Northern Rock“ ir paskesnio banko pardavimo sudaro 2 mlrd. svarų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius