Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios Britanijos užmojis sutramdyti imigraciją gali pakenkti jos ekonomikai

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas pelnė daug dėmesio dėl savo griežtos išlaidų mažinimo programos ir ketinimo sumažinti imigraciją, skelbia CNBC.
Calais uoste sulaikoma daug nelegalių imigrantų. Nemažai jų – iš Afganistano.
Sulaikyti imigrantai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naujoji koalicinė vyriausybė ateinančiais metais pradės taikyti ilgalaikę imigracijos kvotą  ir žada imigraciją sumažinti iki 1990 metų lygio, taip pat drastiškai sumažinti ne europiečių skaičių, kuriems leista gyventi ir dirbti Didžiojoje Britanijoje.

Didelė imigracija šalyje padidino įtampą viešajame sektoriuje, iškreipė darbo rinką ir padidino socialinę atskirtį. Tačiau verslo atstovai perspėja, kad imigracijos kvotos gali nusmukdyti pagrindinius šalies pramonės sektorius, gali sumažėti medicinos personalo, taptų sudėtingiau laikytis naujų atominių elektrinių statymo terminų, pradėtų trūkti darbuotojų.

Kai kurie verslininkai taip pat teigia, kad imigrantų skaičiaus ribojimas yra netinkamas, o užsienio darbuotojų pasiūlos sumažėjimas gali vilkinti ekonomikos augimą ir pristabdyti šalies atsigavimą po nuosmukio.

Didžioji Britanija, kaip Europos Sąjungos narė, privalo užtikrinti laisvę kitų valstybių narių piliečiams laisvai judėti, dirbti ir gyventi šalyje. Tai reiškia, kad didžiausias dėmesys bus nukreiptas į darbuotojus iš Afrikos, kurie sudaro didžiausią dalį dirbančių imigrantų iš ne Europos Sąjungos šalių. Taip pat nukentėtų ir Britų Sandraugos šalių, tokių kaip Indija, Pakistanas ir Australija, piliečiai.

Didžiojoje Britanijoje dirbantys amerikiečiai, kurių skaičius siekia apie 80 000, taip pat susidurtų su naujais sunkumais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius